Nyílt támadásba lendültek Sorosék a demokratikus kormányok ellen

Soros György, a milliárdos baloldali tőzsdespekuláns.
Vágólapra másolva!
Soros György egyik legfőbb szervezete nyílt pályázatokat írt ki álcivil szervezetek számára azokban az országokban, amelyeket nem kedvel az amerikai tőzsdespekuláns.
Vágólapra másolva!

Nyílt pályázati felhívásokat tett közzé hivatalos oldalán az Action for Democracy, „az Európai Unió polgárainak szavazati jogának erősítése” címmel - írta a Mandiner. 

A kiírásban úgy definiálták magukat, mint „egy amerikai székhelyű nonprofit szervezetet, 

amely azokat a szereplőket támogatja, amelyek a demokráciák védelmében és újraépítésében járnak közre.”

„Hiszünk abban, hogy most minden eddiginél jobban meg kell védenünk szabadságunkat, emberi méltóságunkat és demokráciánkat, amelyek mind támadás alatt állnak. Egy olyan globális demokráciapárti, szolidaritási mozgalom kiépítésére és mozgósítására törekszünk, amely elkötelezett a demokratikus értékek és intézmények előmozdítása és a világszerte egyre növekvő autokrácia fenyegetése ellen” – jelentették ki.

Olaszország, Magyarország a csatatérállamok között

Ezután kifejtették, hogy főként olyan „csatatérállamokban” törekszenek demokratikus szereplők megerősítésére, mint Brazília, Magyarország, Olaszország vagy Lengyelország. „Partnerséget vállalunk a demokráciát védő élvonalbeli szervezetekkel a valódi választások előmozdítása, az átláthatóság és az elszámoltatható kormányzás ösztönzése, valamint a gyűlölet, a félelem és a kirekesztés elleni küzdelemben” – húzták alá.

A felhívásból kiderült, hogy az említett pályázat olyan civil társadalmi szervezeteknek szól, amelyek a 2024-es európai parlamenti választásokkal összefüggésben 

az EU azon polgárait igyekeznek megszólítani, akik egy olyan uniós tagállamban élnek, melynek nem állampolgárai. 

„Az uniós polgároknak szavazati joguk van az EP-választásokon, függetlenül attól, hogy állampolgárai-e annak az uniós tagállamnak, amelyben laknak vagy sem” – írták.

Kik pályázhatnak?

Részletezték a pályázók körét is. Kiderült, hogy olyan nem kormányzati és pártoktól független szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 

  • az EU polgárai számára nemzeti és/vagy nemzetközi hatókörrel rendelkeznek,
  • támogatják a civil társadalom fejlődését és gyarapodását elősegítő környezetet,
  • megfelelnek minden helyi és amerikai szabálynak és szabályozásnak, beleértve a vonatkozó választási és kampányfinanszírozási törvényeket is,
  • teljes mértékben átlátható módon kommunikálnak a kapott támogatásról 

– sorolták.