Lefejelt egy rendőrt, majd rájuk uszította a kutyáját egy borsodi férfi igazoltatás közben

Vágólapra másolva!
A rendőrök a 26-os főúton igazoltattak egy férfit, közben felmerült annak a lehetősége, hogy a sofőr részeg. Ezért be akarták vinni a kapitányságra, a férfi azonban ellenállt. Először lefejelte az egyik rendőrt, majd rájuk uszította a kutyáját.
Vágólapra másolva!

A rendőrök tavaly augusztusban állították meg a férfit a 26-os úton, hogy igazoltassák. Közben felmerült, hogy a férfi esetleg részegen ült a volán mögé, ezért közölték vele, hogy beviszik a kapitányságra. Elmondták a férfinak, hogy zárja be a kocsit, a kulcsát pedig tegye el. 

A férfi erre behajolt a kocsiba, mintha együttműködő lenne, de hirtelen felegyenesedett és megfejelte az egyik rendőrt.

Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség

Ezek után kihúzta a kutyáját a kocsiból és ráuszította a rendőrökre, akik emiatt hátráltak.

Erre a rendőrök lefújták könnygázzal. A férfi erre azt mondta, hogy együttműködő lesz, a kutyát visszavezette az autóba. Ezek után azonban megint agresszív lett, a rendőrök felé indult, ezért újra lefújták könnygázzal. A sofőr erre megadta magát. 

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen – írja a Központi Nyomozó Ügyészség. 

Az Origo megírta, hogy korábban egy férfi bozótvágóval támadt a rendőrökre, egy szabolcsi család pedig szülinapozás közben ütötte-verte a rendőröket. Egy német férfi az egyik fogdában ütött állon egy rendőrt, Taksonyban pedig egy férfi láncfűrésszel fenyegetőzött.