Kocsis Máté: Az önök vezére vezette be, hogy a baloldalon semminek nincs következménye

Kocsis Máté
Kocsis Máté: a jobboldalon a hibáknak is van következményük, a baloldalon a bűnöknek sincs.
Vágólapra másolva!
Azért önöknek van bőr az arcukon, serpenyőgyártó cégek könyörögnek a technológiáért, abban biztos vagyok - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a baloldali frakcióvezetők felszólalására.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azzal kezdte felszólalását, hogy „önök egy orosz állampolgárról megemlékeztek ma, de van magyar állampolgár is aki harcosan kiállt a demokrácia eszméje mellett, ő Nagy László, akinek kilövették a szemét. Az ő emlékére nem álltak fel egy percre, és ezt én szégyellem”.

Azért önöknek van bőr az arcukon, serpenyőgyártó cégek könyörögnek a technológiáért, abban biztos vagyok –

 fogalmazott a frakcióvezető, többek között felsorolva: a gyermekvédelmi törvény pontjait nem támogatták a baloldali képviselők. 2013-ban sem szavazták meg az erre vonatkozó szigorítást, majd 2016-ban sem a gyermekvédelmi jelzőrendszer kialakítását célzó javaslatot.

Kocsis Máté szerint a baloldal azt is elhallgatja, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóját Demszky Gáborék nevezték ki, és húsz évig élvezte bizalmukat, majd Tarlós István kezdeményezte a kitüntetések visszavonását. A frakcióvezető hangsúlyozta azt is, hogy Novák Katalin és Varga Judit vállalták tetteik következményét.

Nyugalom, elvtársak, még nincs vége, most jön a nehéz rész. Az a Varju László nem vállalja tetteinek következményeit, aki most kalimpál. Őt választási csalásért ítélték el. Ön egy bűnöző, Varju elvtárs. Itt van Fekete-Győr András, füstgránát-hajításka történt, hogy momentumos legyek. A tetteknek van következményük, az önök vezére vezette be a baloldalon, hogy semminek nincs következménye

 jelentette ki Kocsis Máté.