Kábítószer volt a talált pénztárcában

Vágólapra másolva!
Egy balassagyarmati fiú elvesztette a tárcáját az egyik játszótéren, amit másnap egy kutyasétáltató megtalált és leadta a rendőrségen. A tárcában az iratok mellett kábítószer is volt. A rendőrök könnyen megtalálták a fiút, akiről kiderült, hogy nem csak tárolta a drogot, hanem használta is.
Vágólapra másolva!

A fiú 2021 nyarán veszítette el a pénztárcáját az egyik játszótéren, amit egy kutyasétáltató később megtalált és leadott a rendőrségen. 

A tárca átnézése közben az iratokon kívül találtak még benen két csomag őrült kannabiszt is. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Pixabay.com 

A rendőrök az iratok alapján gyorsan megtalálták a fiút, akit kihallgattak majd vizeletmintát vettek tőle. 

Ebből kiderült, hogy használta is a drogot.

 Mivel a kábítószer kis mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást, hogy a fiú részt vehessen egy kezelésen, amit önként vállalt. Ha ezen részt vett volna, akkor nem kaphatott volna büntetést. 

A fiú azonban mégsem vett részt a kezelésen, ezért az ügyészség kábítószer birtoklása miatt emelt vádat ellene. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje közmunkára. 

Korábban megírtuk, hogy kannabiszt találtak egy szerb díler tanyáján, Dobozon pedig 40 kiló szárított kannabiszt találtak. Egy ócsai házban kannabiszt termesztettek, Dömsödön robbanóanyagokat és drogot találtak egy házban.