Hamis orvosi papírokkal akarta megmenteni a testvérét a börtöntől egy nő

Vágólapra másolva!
Egy férfit adócsalás miatt a bíróság börtönbüntetésre ítélt. A testvére, egy keszthelyi nő ezt úgy próbálta meg késleltetni, hogy hamis, horvát orvosi papírokat küldött be a bíróságra a védőin keresztül. Ezekben az állt, hogy a férfi halálos beteg.
Vágólapra másolva!

A férfi ellen a Kaposvári Törvényszék több éves börtönbüntetést szabott ki adócsalás és más bűncselekmények miatt. Már be kellett volna vonulnia a börtönbe, amikor a nő a büntetés elhalasztása miatt 

2021-ben és 2022-ben a meghatalmazott ügyvédeken keresztül előbb zadari, majd rijekai kórházak által kiállított, horvát nyelvű orvosi dokumentumokat nyújtott be a bíróságnak. Ezekben az állt, hogy a férfi halálos beteg. 

A nő kérelmét először elfogadta a bíróság és 6 hónap halasztást engedélyezett. Az újabb iratoknál a szakértők megállapították, hogy a férfi nem beteg, az orvosi papírok pedig hamisak voltak. 

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Képünk illusztráció 
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Az ügyészség hamis tanúzás miatt emelt vádat a nő ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre. 

Az Origo megírta, hogy korábban egy nő a testvérének akart igazolást szerezni egy orvostól, hogy ne kelljen bíróságra mennie. Egy pszichiáter 300 ezer forintot fogadott el egy igazolásért cserébe. Egy másik férfi vesztegetéssel akarta lerövidíteni a közmunkát.