Debrecenben fogták el a veszélyes svájci bűnözőt - videó

Vágólapra másolva!
A készenléti rendőrök találtak rá arra a 29 éves svájci férfira, aki több mint 5 és fél évnyi börtönbüntetését próbálta szökéssel elkerülni. Egészen Debrecenig menekült.
Vágólapra másolva!

A svájci H. S.-t a zürichi bíróság 

2019 novemberében zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt 2 év börtönre ítélték. 2020 decemberén rablás miatt is bűnösnek mondták ki, amiért 44 hónap börtönt kapott.

 A 29 éves svájci férfi ellen emellett lopások és kábítószer-kereskedelem miatt is nyomoztak.

Az összesen több mint 5 és fél éves börtönre ítélt férfi megszökött büntetése elől. Mivel a svájci rendőrök sehol nem találták, nemzetközi és európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Svájci Célkörözési Egység kézbe vette az ügyet, és mindent megtett a férfi megtalálása érdekében. A beszerzett információk alapján felmerült bennük a gyanú, hogy a férfi esetleg Magyarországon bujkál.

A svájci rendőrök az ENFAST-on, azaz a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül vették fel a kapcsolatot a magyar készenléti rendőrökkel, és közös nyomozásba kezdtek.

Pár héten belül a magyar rendőrök meg is találták a férfit Debrecen egyik elegáns lakóparkjában.

Mivel a férfit veszélyes bűnözőként tartották számon, a készenléti rendőrök a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztályának segítségét kérték, akik azonnal csatlakoztak. 

Végül február 2-án fogták el ideiglenes debreceni lakásában.

A rendőrök azonnal megbilincselték, további menekülésre esélye sem volt.

Az elfogás után a férfit őrizetbe vették. Kiadatásáról később döntenek.

2022 tavaszán Dominikán fogtak el egy többszörösen körözött magyar bűnözőt. F. András ellen összesen 16 elfogatóparancs volt érvényben. 2021-ben két magyar körözött férfit, és egy nőt kerítettek kézre Olaszországban, illetve Angliában. Egy olasz bűnöző 20 éven át bujkált Szicíliában álnéven, magyarnak kiadva magát, egy nógrádi férfi pedig egészen Németországig menekült büntetése elől.

Forrás: Police.hu