Ásóval támadt kollégájára egy férfi egy nyergesújfalui építkezésen

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, aki tavaly tavasszal egy építkezésen veszett össze munkatársával, majd egy ásóval rátámadt.
Vágólapra másolva!

Ahogyan megírtuk, a férfi 2023. május 5-én Nyergesújfalun egy építkezésen dolgozott segédmunkásként. Szintén ezen az építkezésen dolgozott egy másik férfi is épületgépészként, akivel a férfi összeveszett. A vitát követően az épületgépész férfi kiment az épületből, a segédmunkás pedig követte. Amikor ismét találkoztak, a segédmunkás férfi

felemelt egy ásót, és társa felé ütött, aki megpróbált kitérni az ütés elől, azonban az ásó fém lapátrészének sarka a hátát eltalálta.

Az főnök látta ezt, és kicsavarta az ásót az férfi kezéből, miközben az a kollégája lábába rúgott. Mivel folytatta a támadást, az építésvezető kigáncsolva, a földre vitte és lefogta, amíg meg nem nyugodott.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bántalmazott férfi könnyebb, horzsolásos sérülést szenvedett, azonban a támadója által használt tömörfa nyelű, élezett ásó életveszélyes sérülést, sőt, halált is okozhatott volna.

Az esztergomi bíróság fegyveres garázdaság miatt büntetővégzésben 1 év 4 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit.

A végzés jogerős.

Tavaly februárban egy bajai férfi pedig szomszédjaira támadt ásóval, miután elfajult köztük a veszekedés. Évekkel ezelőtt pedig Szécsényen, a nyílt utcán veszett össze ismerősével egy férfi, melynek során egy ásóval megvágta a mellkasán. Nyírbátorban pedig egy családra támadt ásóval, kaszával és vasvillával egy hatfős banda.

Forrás: Tatabányai Törvényszék