Alternatív költségvetést nyújtott be a csepeli Fidesz

Vágólapra másolva!
Nem támogatja a Fidesz csepeli szervezete Borbély Lénárd kerületi polgármester 2024-es költségvetését.
Vágólapra másolva!

A csepeli Fidesz-KDNP nem támogatja Borbély Lénárd polgármester 2024. évi költségvetés-tervezetét. Ezért egy alternatív önkormányzati költségvetést nyújtottak be, ami egyben - a jogszabályoknak megfelelően - a tisztességes, fenntartható és biztonságos átmeneti gazdálkodás lehetőségét is garantálja. 

 

  1. Megállítani és megakadályozni, hogy Borbély Lénárd korlátlan, ellenőrizetlen és korrupciógyanús módon herdálja el a csepeliek közös adóforintjait: a nem kötelező feladatokon és az önkormányzati cégeken keresztüli pénzek kiszivattyúzását, az önfényező és hazug polgármesteri propagandát, a beszámolás nélküli külföldi luxusutakat, a busás éttermi számlákat, a Kis-Duna-part további kiárusítását és tönkretételét, az értékes csepeli ingatlanok további elkótyavetyélését, az üzlettársak közpénzekkel való kitömését, az önkormányzati vagyon és közpénz magánérdekű felhasználását, a saját magáról elnevezett álcivil szervezetének, a „Közösen Csepelért – Borbély Lénárd Csapata” jogsértő és törvénytelen pénzelését költségvetési forrásból. 
  2. Biztosítani az önkormányzati kötelező és nélkülözhetetlen feladatok teljes körű ellátásához szükséges személyi és dologi kiadásokat, kiemelten: a háziorvosi és járóbeteg-, a bölcsődei és óvodai, a szociális ellátást, a havária és a vis maior helyzetek kezelését, az élet- és vagyonbiztonságot, a baleset- és kárelhárítást. 
  3. Megakadályozni a pénzszórást, hogy egy ún. „választási költségvetésben” Borbély Lénárdék közpénzt mentsenek ki maguknak és kiszolgálóiknak, illetve szabad döntési lehetőséget biztosítani a nem kötelező feladatok felvállalásában az újonnan megválasztandó polgármesternek és képviselő-testületnek. 


Az alternatív költségvetés benyújtásával egyidőben kezdeményezik, hogy a képviselő-testület azonnali hatállyal vegye vissza a polgármestertől a költségvetésre vonatkozó, korábban rá átruházott képviselő-testületi jogköröket, mert Borbély Lénárd ezekkel az elmúlt időszakban sorozatosan és gátlástalanul visszaélve elveszítette a bizalmat. Kezdeményezik továbbá, hogy az önkormányzatokhoz beérkező számlák be- és elfogadása, teljesítése a Pénzügyi Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság előzetes engedélyével történhessen. Javasolják egy vizsgálóbizottság létrehozását is, amelynek feladata a polgármester saját magáról elnevezett álcivil szervezetének, a „Közösen Csepelért – Borbély Lénárd Csapata” jogsértő és törvénytelen önkormányzati összefonódásának, pénzelésének felderítése.