Hatalmas akkumulátort dobott ki albérlete erkélyéről egy kecskeméti pár

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfi és élettársa egy 35 kilós, teherautóra való akkumulátort tárolt lakásukban, majd a hetedik emeleti albérletük erkélyéről az utcára dobták, ezután a darabokat odaadták egy ismerősüknek. A párnak veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti férfi és nő a hetedik emeleten lévő társasházi lakásukban tároltak egy 35 kilós, teherautóba való akkumulátort. 2022. augusztus 14-én, délelőtt a lakás erkélyéről

kidobták az akkumulátort, ami darabjaira tört.

A férfi ezután lement az utcára, összeszedte a darabokat, majd átadta egy ismeretlen társának.

Az akkumulátor veszélyes hulladéknak minősült, ugyanis maró, irritáló és környezetre káros anyagokat tartalmazott, a párnak pedig sem a hulladék megszerzésére, sem annak tárolására nem voltak jogosultak.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség a pár ellenveszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetést javasoltak ellenük.

A vádlottak bűnösségéről a kecskeméti bíróság fog dönteni.

Ahogyan korábban megírtuk, egy budapesti férfi pedig közel egy éven keresztül kereskedett veszélyes hulladékokkal, ezen kívül adót is csalt, így rövid időn belül törvénytelen módon vált milliomossá.

Néhány éve megszigorodtak a hulladék lerakására és tárolására vonatkozó szabályok, különösképpen igaz ez a veszélyes hulladékok esetében. Akár több év börtön is járhat érte.

Forrás: Ügyészség