Illegális bevándorlás és LMBTQ-propaganda: így próbálja zsarolni Magyarországot Brüsszel

politics war diplomacy Ursula von der Leyen
European Commission President Ursula von der Leyen holds a press conference on the EU membership applications by Ukraine, Moldova and Georgia at the European Commission headquarters in Brussels on June 17, 2022. The European Commission will vote on June 17, 2022 on whether to grant Ukraine EU candidate status, but any green light will be subject to conditions and must be unanimously approved by the 27 member states before lengthy accession negotiations can begin. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Az LMBTQ- és migrációs ügyek miatt tartja vissza hazánktól a Magyarországnak járó uniós forrásokat Brüsszel, ismerte el Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. „A Bizottság és az Európai Parlament két olyan ügyben próbál nyomást gyakorolni a magyar kormányra, amelyekben a magyar választók egyértelműen véleményt nyilvánítottak" - jelentette ki az üggyel kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt is kiemelte, azokban a kérdésekben, amelyekről a magyarok világosan véleményt nyilvánítottak, antidemokratikus és elfogadhatatlan lenne kompromisszumot kötni.
Vágólapra másolva!

Az LMBTQ- és a migrációs ügyekben tett változtatásoktól tette függővé az Európai Bizottság elnöke a további uniós források felszabadítását, a Bizottság és az Európai Parlament két olyan ügyben próbál nyomást gyakorolni a magyar kormányra, amelyekben a magyar választók egyértelműen véleményt nyilvánítottak - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Ursula von der Leyen a napokban kijelentette, hogy

az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt.

Mint mondta,

Ezzel az Európai Bizottság elnöke elismerte, hogy

azért nem adják oda a hazánknak jogosan járó forrásokat, amiért Magyarország nem enged az LMBTQ-propagandának, megvédi a gyermekeket, és ki meri mondani, hogy nem enged be a területére mindenféle ellenőrzés és korlátozás nélkül illegális migránsokat.

Valójában nem meglepő az EB-elnök nyilatkozata, eddig is tudható volt, hogy azért büntetik Magyarországot és a magyar embereket a dollárbaloldal hathatós közbenjárásával, amiért nem hajlandóak engedni a nyomásnak: nem akarják beengedni az LMBTQ-propagandát az óvodákba, iskolákba, és a magyarok saját maguk akarják eldönteni, kivel akarnak együtt élni.

Gulyás Gergely szerint az Európai Parlament két olyan ügyben próbál nyomást gyakorolni a magyar kormányra, amelyekben a magyar választók egyértelműen véleményt nyilvánítottak Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban a csütörtöki kormányinfón közölte: a szerdai európai parlamenti (EP) vita mindenkinek világos képet adott: az Európai Bizottság is elismerte azokat a lépéseket, amelyeket a magyar kormány elsősorban az igazságszolgáltatás függetlenségéért tett, de a Bizottság elnöke a további uniós források felszabadítását az LMBTQ- és a migrációs ügyekben tett változtatásoktól tette függővé.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor kiemelte:

A miniszter emlékeztetett, minden korábbi népszavazás eredményénél nagyobb támogatottságot kapott ugyanis a migrációellenes álláspont, majd még ezt is felülmúlta a gyermekek LMBTQ-propagandától való megóvásáról szóló népszavazás eredménye.

Mint mondta:

Olyan ügyekben, amelyek nem károsak, a magyar kormány hajlandó megállapodásra jutni, de azokban a kérdésekben, amelyekről a magyarok világosan véleményt nyilvánítottak, ez antidemokratikus és elfogadhatatlan lenne

- hangsúlyozta a miniszter.

Brüsszel zsarolja a magyarokat

Az Európai Bizottság elnökének kijelentéseire a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár úgy reagált, hogy

Brüsszel zsarolással próbál rávenni minket, hogy fogadjuk el az LMBTQ- és migrációs szabályaikat, és ilyen módon visszaél az uniós pénzekkel.

Hozzátette: habár tavaly december végén megkezdték a Magyarországnak járó források folyósítását, több mint 20 milliárd eurót továbbra is visszatartanak, és "ahogy Ursula von der Leyentől megtudtuk, ez az LMBTQ-jogokkal és a migrációval hozható összefüggésbe".

Kovács Zoltán szerint "a dolog iróniája, hogy az LMBTQ-jogok és a migrációs politika nemzeti hatáskörbe tartozó kérdések", ahogyan a felsőoktatási, illetve kutatási szabadság is, "ami azt jelenti, hogy ezek olyan területek, ahol az Európai Uniónak semmiféle beleszólása nem lehet, és hogy őszinték legyünk, nem is volna helyes, ha lenne".

Vagyis Brüsszelnek ezekben a kérdésekben nincs beleszólása, mégis zsarolják hazánkat.