Hamis receptekkel jutott nyugtatókhoz egy bűnbanda

Illusztráció tabletták gyógyszer
Illusztráció tabletták gyógyszer
Vágólapra másolva!
2019 őszén több száz receptet szereztek meg egy budapesti kórházból. A hamis papírok egy belgyógyászként dolgozó orvos nevével voltak ellátva. Egy férfi kitöltötte a recepteket, majd országszerte különböző gyógyszertárakban váltották ki a csalók a hamis recepteket. Egy nagykanizsai gyógyszertáros buktatta le az egyik férfit.
Vágólapra másolva!

2019 őszén illegálisan jutottak hozzá 110 darab recepthez egy budapesti kórházban.

Egy belgyógyászként dolgozó orvos neve volt a hamis papírokon, aki 2019 áprilisa óta külföldön dolgozott.

A papírokat az orvosi bélyegző segítségével töltötték ki.

A kép illusztráció. Forrás: pixabay.com

Egy férfi két beteg adatait használta a kitöltéshez az orvosi pecsét mellett. Ezek az adatok részben valósak voltak, a név és a TAJ szám miatt.

A hamis recepteket 30 esetben írta alá a betegek helyett, amivel nyugtatókat váltott ki.

Ezek a gyógyszerek erős nyugtató hatásúak, ezért jól értékesíthetők kábítószerként a fekete piacon. Ezt használta ki a csaló férfi. A többi ismeretlen személynek is adott a hamis papírokból,

akik így két nap alatt 2019 szeptemberében 30 alkalommal ki tudták váltani az erős nyugtatókat országszerte több városban.

Győrben, Komáromban, Pápán, Téten, Celldömölkön és Nagykanizsán is sikerült átverniük a gyógyszertárosokat.

Az egyik csalót egy nagykanizsai gyógyszertáros buktatta le, akinek feltűnt a gyanús papír. Emiatt felhívta a kórházat, ahol kiállították a receptet.

Ekkor kiderült, hogy a recept kiállításakor az orvos már nem dolgozott Magyarországon. A gyógyszertáros asszisztense azonnal hívta rendőrséget.

Az ügyészség a férfi ellen hamis magánokirat felhasználása és különleges személyes adattal való visszaélés miatt emelt vádat. Mivel a férfi más ügyben börtönben van, ezért az ügyészség a fogházbüntetést javasolja.

Kecskeméten egy díler páros próbált meg így gyógyszerekhez jutni. Egy másik férfi szintén nyugtatókat váltott ki hamis receptekkel. Ugyanezzel a módszerrel közel két hónapig jutott gyógyszerekhez egy férfi a társaival.

Nyíregyházán 13.000 forintért állított ki hamis recepteket egy orvos.