Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tüntetés Budapesten

Demokrácia napi tüntetés, Budapest, 2023.09.15. oktatás, tanulás, tanítás, tanító, diák, tanár
Vágólapra másolva!
Tüntettek Budapesten, de a fizetett baloldali aktivistáknak ezúttal is kínosan kevés embert sikerült összeterelniük. Néhány százan lehettek. Természetesen több baloldali politikus is eljött, mások mellett a kétbalkezes főpolgármester, Karácsony Gergely is.
Vágólapra másolva!

Ahogy ugyanis többször is megírtuk, fizetett baloldali aktivisták vezetésével tartottak tüntetést.

Forrás: Fotó: Mikó Vencel - Origo

A helyszíni beszámolónk alapján azt írtuk: Bár hivatalosan azt mondják, hogy a tanárok miatt tüntetnek, de ahogy mindig, ezúttal is kínosan kevesen vannak. Természetesen a baloldali politikusok sem hiányozhatnak, ott van a kétbalkezes főpolgármester, Karácsony Gergely és a radikális baloldali botránypolitikus, Hadházy Ákos is. De egy másik radikális provokátort és parlamenti képviselőt, Tordai Bencét, azaz Karácsony párttársát is látta az Origó tudósítója (sikerült őt is lefényképezni), de megjelent az MSZP-s parlamenti képviselő, Kunhalmi Ágnes is. Néhány százan lehetnek, és könnyen lehet, hogy túlbecsültük a létszámot...

Forrás: Origo

A műsor a filmeken látott, hetvenes évek KISZ-rendezvényét idézte: például a szöveggel nehezen birkózó pedagógus, aki egy Vaclav Havel-idézetet sem tud értelmezni (nem is beszélve arról, hogy értelmesen felolvasni), egy mérgességét imitáló, evégből kiabáló egyetemista, vagy a Geszti Péter-Dés László musicalből való playback-énekelgetés.

Forrás: Origo

Egy, a Soros-féle TASZ által kitüntetett (vagy valamilyen díjra jelölt), ifjú pedagógus hölgy pedig rendkívül kulturáltan azt kiabálta, hogy "kibaszottul elegünk van".

Forrás: Origo

Később megjelent egy klímaaktivista is, aki azzal próbálta a szomorúan csendes közönséget feltüzelni, hogy nagyon dühös, mert nincs környezetvédelmi minisztérium.

Forrás: Origo

Ezután a Kossuth térről valahova máshova vonulnak, ezt jelentették be, majd - biztos, ami biztos - megszólalt a kommunista induló, a Bella ciao, és erre egy-két fiatalember nyomban felment a színpadra és mókásan ugrálni kezdett.

Később kiderült, a Clark Ádám térre mentek, ahol énekelgetés és megint a kormányt szidó beszédek jöttek. Változatlanul néhány százan lézengtek a rendezvényen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről