Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Most is rendszeresek a gyorsulási versenyek az Árpád hídon

halálos baleset, gázolás, autó, bicikli, Árpád híd, Budapest, karambol
Budapest, 2023. július 1. Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az éjszakai közúti autóversenyzés veszélyeire egy július 1-i tragédia hívta fel a figyelmet: ekkor egy Mercedes és két BMW versenyzett egymással a Papp Károly utcától az Árpád hídig. Azonban a híd előtt a Mercedes megcsúszott, padkát fogott, és a szalagkorlátot átszakítva a bicikliútra csapódott, ahol elgázolt egy arra kerekező fiatalt, aki meghalt. A környéken lakók ma is naponta szemtanúi az illegális versenyeknek.
Vágólapra másolva!

Bár a rendőrök a hátborzongató baleset után hétvégente fokozták a jelenlétet azokon a helyszíneken, ahol az egymással versengők száguldoznak éjjelente, sokak szerint a helyzet mit sem változott.

Az első rendőri razzia során három óra alatt 81 gyorshajtót fogtak, akik közül akadt olyan, aki 167 kilométeres sebességgel ment; míg a július 21 és 22-i ellenőrzés során

fogtak 171-el hajtó Mercist és 158-al száguldó BMW-t is.

Alig pár napja pedig egy részeg száguldozott 100-zal az Árpád hídon, miközben végig üldözték a rendőrök.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A helyiek továbbra sem elégedettek a helyzettel, mint mondják, még mindig tart a tombolás az úton. Többen is úgy nyilatkoztak a Ripostnak, hogy ha néha csendesebbek is az éjszakák, gyakran így is autóversenyektől hangos a környék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről