Karácsonyra pizsamát? Mutatjuk, hogy mire figyeljen mindenképpen!

Hogyan legyél jó nő? Ne akarj túlságosan szép lenni! fiatal nő ágy reggel pizsama
Vágólapra másolva!
Az egyik legfőbb előnye a pizsamának az abszolút kényelem, hiszen a finom, légáteresztő anyagokból készült ruhák lágyan ölelik körül a testet, biztosítva az alváshoz, vagy pihenéshez ideális környezetet. A pizsamahordás mára divattá vált, olyannyira, hogy bár korábban főleg éjszaka volt használatban, ma már nem ritka, hogy pizsamás férfiak és nők bukkanak fel az utcán – és ez egyre inkább bevett és megszokott látvány – egyelőre nyugaton. Mutatjuk, milyen trendek hódítanak napjainkban, és mire kell figyelni, ha ajándékba vesszük.
Vágólapra másolva!

Egy éjszaka átlagosan 8-10 órát alszunk, ez pedig elég hosszú idő ahhoz, hogy ezt ne akarjunk kényelmetlen ruhában megtenni.

A jó alvásnak több fontos eleme is van, de az egyik kétségtelenül a ruházatunk, éppen ezért mindig tartsuk szem előtt, hogy az emberek főleg azért hordanak egy pizsamát, mert kényelmes!

A boltok polcain tehát érdemes elsősorban a puha, könnyű anyagokból készült modelleket keresni, mint a pamut, vagy a len, hiszen ezek lehetővé teszik a bőr lélegzését, és a tapintásuk is kellemes.

A legújabb pizsamamodellek már olyannyira „ruhaszerűek", hogy sokan otthoni viseletként is hordják őket. Forrás: Shutterstock

Mára a kényelem mellett egy másik szempont is megjelenni látszik, ugyanis a legújabb modellek már olyannyira „ruhaszerűek", hogy egyre kevésbé meglepő: sokan otthoni viseletként is hordják őket. A trendi minták, az élénk színek és a különféle stílusok széles választékával a pizsamák egyrészt kifejezhetik viselőik egyediségét és személyes stílusukat is, másrészt az elegáns pizsamák akár önbizalmat is sugározhatnak.

A korábban csak alváshoz, ma már szabadidőben is hordott pizsamák olyan öltözékekké váltak, amelyet az emberek szívesen vesznek magukra a pihenés és lazítás pillanataiban, ez pedig egyfajta elengedést és lazaságot jelképezhet, így egy stílusos pizsama tehát nem csak a jó alvás, hanem a stílusos megjelenés és a személyes kényelem szimbólumává is válhat.

Az otthoni viselet egyre növekvő népszerűségével a pizsama kategóriája tovább bővült, és számos variációja jelent meg a piacon. A pizsamák között találhatunk hosszú ujjú és hosszú nadrágú változatokat a hideg időkre, valamint rövid ujjú és rövid nadrágú modelleket a melegebb napokra. Az egyrészes pizsamák és a hagyományos két részes készletek mellett olyan stílusok is kaphatók, amelyek szinte bármilyen divatigénynek megfelelnek.

Egyre népszerűbbek az elegáns és könnyed anyagokból készült pizsamaszettek, melyek lágy színekben és divatos mintákkal bontakoznak ki.

Az új trendek között megtalálhatók a hosszú pizsamakabátok és ruha-pizsamák, amelyek nem csak az ágyban, hanem otthoni kényelmes viseletként is megállják a helyüket. A szatén anyagok iránti igény növekedni látszik a hölgyek körében, különösen az éjszakai pizsamák esetében, az anyag finomsága és fénye ugyanis közismerten különleges eleganciát kölcsönöz, így az éjszakai viselet is lehet divatos és kifinomult.

Aki karácsonykor ezzel a népszerű ruharadabbal szeretné meglepni szeretteit, érdemes alaposan tájékozódnia a témában. Forrás: Shutterstock

A férfiak ezzel szemben elsősorban a pamut pizsamákat részesítik előnyben, hiszen ezek garantálják a lélegzőképességet és a puhaságot, amelyek fontosak az éjszakai pihenés során, de a pizsamakabátok is népszerűek köreikben, amelyek kényelmes és elegáns választást kínálnak számukra, sőt a sportos stílusú pizsamák egyre elterjedtebbek, különösen azok körében, akik az aktív életmód iránt érdeklődnek.

Ha pizsamát szeretnénk adni karácsonyra, ezeket különösen figyeljünk:

  • Az általunk választott pizsama legyen légáteresztő!
  • Az aktuális évszaknak és szobahőmérsékletnek megfelelően válasszunk darabot!
  • Ne szorítson, mert az befolyásolja a természetes vérkeringést!
  • Nedvszívó legyen!
  • A bambusz rostjaiból font anyagok remek nedvszívó képességgel rendelkeznek, emellett a bambusznak hipoallergén és baktériumölő hatása is van.

Ezeket figyelembe véve kedvünkre válogathatunk a különböző fazonok, anyagok és aktuális trendek között. Van, aki szereti a 'cuki' megoldásokat, mások inkább a szexis darabokban érzik jól magukat. Mindkét opció tökéletes, amennyiben hozzájárul a kényelmes alváshoz.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.