Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nagyon fontos lista: ezek a gyógyszerek legyenek otthon az ünnepek alatt!

gyógyszer, gyógyszertár, olcsóbb gyógyszer, patika, illusztráció
Vágólapra másolva!
Mivel a gyógyszertárak többsége zárva lesz ünnepekkor, nem árt előre felkészíteni a gyógyszeresdobozt, hogy legyen mihez nyúlni, ha váratlanul beteg lesz valaki a családban.
Vágólapra másolva!

Előfordulhat, hogy valakit épp karácsony dönt le a lábáról valamilyen betegség, vagy épp egy kicsit túltolta a töltöttkáposzta-bejgli kombót, és az emésztése segítségért kiált. Mivel a gyógyszertárak többsége az ünnepnapokon zárva lesz, nem árt előre felkészülni az ilyen váratlan helyzetekre - írta a Mindmegette.hu.

Láz-és fájdalomcsillapítók

Legjobb, ha két különböző hatóanyagtartalmú láz- és fájdalomcsillapítót tartunk otthon, mert nagyon makacs láz esetén, kétóránkénti váltásban alkalmazhatjuk ezeket, nem kell kivárni a 4 órát.

Köhögés elleni szerek

A kétféle típusú köhögésre más és más hatóanyagtartalmú szer való: a száraz köhögésre köhögéscsillapító kell, míg a hurutos, ún. produktív köhögésre nyákoldó, köptető szer hatásos.

Orrcsepp, fülcsepp

A bedugult orrnál már csak rosszabb hozadéka lehet az influenzának vagy a náthának: a fájó fül, ez utóbbi, ráadásul többnyire az előbbi kezeletlenségének köszönhető. Fontos, hogy rendszeresen orrcseppezzünk, mert akkor a váladék nem indul meg a fülek felé, és okoz fájdalmat a dobhártyának feszülve, hanem az orron át távozik.

Karácsonykor is jó ha felkészülünk otthon a megfelelő gyógyszerekből Forrás: MTI/Soós Lajos

Torokfertőtlenítő

Helyi, tüneti kezelésre - a meleg mézes-citromos tea mellett, aminek a jótékony hatásait nem lehet eléggé méltatni - a leginkább alkalmas és legkellemesebb ízű szerek a torokfertőtlenítő cukorkák és spray-k. Mindenképp nézzük meg a hatóanyagokat, hogy azokra esetleg nem vagyunk-e érzékenyek, illetve, hogy az esetlegesen rendszeresen szedett gyógyszereinkkel nincsenek-e kölcsönhatásban.

A listának nincs vége, a Mindmegette oldalán tájékozódhat arról, hogy mivel érdemes még készülni az ünnepekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről