Tiszta és száraz felületek karnyújtásnyira Öntől

Vágólapra másolva!
A papír kéztörlő sokoldalú társ a háztartásban, de akár a mindennapi munka szolgálatában is állhat, hisz éppúgy szerepet vállal a kézhigiénia fenntartásában, mint a felületek tisztántartásában. Csakhogy egyetlen típus nem tud helyt állni minden alkalmazási területen, és ha ez így van, a választás szempontjaival sem árt tisztában lenni.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Kéztörlőt választani olykor még a saját konyhánkba is nehezen tudunk, de mi a helyzet akkor, ha nagy forgalmú mosdóba, vendéglátóipari egységbe vagy épp egészségügyi intézménybe keresünk megfelelő terméket? Amellett, hogy a különböző helyszínek más-más méretért és anyagért kiáltanak, tovább árnyalják a kérdést a reprezentációs kívánalmak, sőt, még a környezetvédelmi szempontot sem lehet kihagyni a választásnál.

A tekercses kéztörlők tökéletes megoldást jelentenek minden olyan helyre, ahol a nagy kapacitás különösen fontos, és mivel ez a típus elsősorban zárt rendszerű adagolókba lett tervezve, a maximális higiénia is garantált. Az ilyen kéztörlőket belsőmag adagolású berendezésekkel szokás használni, az adagoló méretei pedig eleve megszabják, milyen tekercsátmérőre van szükség. Ezen felül ne feledjük, hogy az alapanyag ezen a fronton egyenlő a minőséggel.

Forrás: Shutterstock

Hogyan válasszuk ki a méretet?

Általános szabály, hogy a kisebb tekercsátmérő könnyebben kezelhető, viszont ha fali adagolót kívánunk feltölteni, kétféle méretből választhatunk, ezek a méltán híres TORK adagolók standardjai. A 14 cm-es tekercsátmérő az M1 rendszerbe való, a 19 cm-es verzióra pedig akkor van szükség, ha M2 rendszerű adagolóval van felszerelve a helyiség. Ezen felül ott vannak az ipari papírtörlők, amik speciális környezetbe lettek tervezve, vagyis nem érvényesek rájuk ezek a szabványok.

Melyik anyag mellett döntsünk?

A legkiválóbb minőséget a 100% cellulóz kéztörlőktől várhatjuk. Ezek remek nedvszívó képességgel bírnak, vagyis kisebb mennyiséggel is tökéletes szárazságot lehet elérni, ezen felül nem szöszölnek és nedvesen sem foszlanak. Hófehér színüknek köszönhetően ott is megállják a helyüket, ahol presztízs értékkel bír minden részlet. Az újrahasznosított változatok egyik szempontból sem teljesítenek ennyire jól, mellettük szól viszont, hogy előállításuk kisebb ökolábnyomot hagy maga után.

Ha tekercses kéztörlőt rendelne, méghozzá egyszerűen és kényelmesen, akkor az Atlantic Higiénia webáruházánál jobb beszerzési forrást nem is találhatna. A paletta rendkívül széles, így minden igényre van megfelelő termék, a márkát illetően pedig érdemes vetni egy pillantást az Atlantic és a Celtex kéztörlőkre, amik remek ár-érték arányukkal abszolút kiemelkednek a kínálatból!