Újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába

Vágólapra másolva!
A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális bevándorlókat megakadályozza Magyarország, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban - közölte honlapján a rendőrség kedden annak alkalmából, hogy újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába.
Vágólapra másolva!

Hozzátették: ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataik mellett felajánlották támogatásukat a nyugat-balkáni országoknak.

Azt írták, kétoldalú megállapodás alapján 2015 óta végeznek határőrizeti feladatokat elsősorban Szerbiában és Észak-Macedóniában.

A Szerbiába induló magyar rendőri kontingens tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.

Újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába. Forrás: police.hu

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában - írták.

Közölték, a rendőri kontingens tagjai nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található útszakaszokon is.

Jelezték, hogy a kontingens terepjáró szolgálati autókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét.

A 35 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - áll a police.hu-n megjelent közleményben.