Felszólították a baloldalt: Viseljék végre a nemzeti mezt!

Márki-Zay Péter és Iványi Gábor
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (első sor, b2), mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 10. választókerületében (első sor, b), Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (b2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (k), Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója (j3), Donáth Anna, a Momentum elnöke (j2), Jakab Péter, a Jobbik elnöke (j) az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. Kunhalmi Ágnes mögött Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, mögötte takarásban Karácsony Gergely főpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Milliárdos nagyságrendben érkeztek összegek a baloldalhoz a választás befolyásolására, és így a magyar döntéshozatal befolyásolására is - ezzel indokolta Dömötör Csaba, miért szükséges megalkotni a szuverenitásvédelmi törvényt.
Vágólapra másolva!

Ha vadállatokkal szemben szeretne fellépni, akkor a külföldről érkező antifák ellen lépjen - így válaszolta Dömötör Csaba Jámbor Andrásnak (Párbeszéd). A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint milliárdos nagyságrendben érkeztek összegek a választás befolyásolására, és így a magyar döntéshozatal befolyásolására is, ezért szükséges a szuverenitásvédelmi javaslat. Dömötör Csaba szerint hiába próbálja a baloldal meg nem történtté tenni a külföldi pénzeket, de a támogatott szervezetek logói ott voltak a plakátokon.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy Brüsszel továbbra is a migráció mellett áll, míg a baloldal támogatja a kvótákat és támadja a határvédelmet. A baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy Magyarország ne kapja meg a neki a jogosan járó forrásokat - tette hozzá.

Dömötör Csaba Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ez lehetett volna egy hiteles felszólalás, ha nem Önök álltak volna össze azzal a baloldallal, akik megszüntették a fiatalok lakáshoz jutásának a lehetőségét - mindezt Vitályos Eszter mondta Csárdi Antalnak (LMP). A kulturális és innovációs minisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a saját otthon megteremtését támogatja, és nem bérlakásokét. A mögöttünk hagyott hat és fél évben 754 milliárd forinttal támogatta a családokat" - tette hozzá. 2024 január elsejétől vezetik be a CSOK Pluszt, ami a legújabb piaci igényekhez igazodik - mondta Vitályos Eszter. A kedvezményes hitelprogramot a kistelepüléseken is igénybe lehet venni - tette hozzá.

Jelentősen emelkednek a családtámogatások 2024-ben dreamstime