Egyre őrültebb ötletekkel már a terrort támogatja Brüsszel

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
Migrants cross the fence to exit the operational center called "Hotspot on the Italian island of Lampedusa, on September 14, 2023. The number of migrants arriving in Italy after crossing on boats from North Africa has surged this year, at almost 124,000 since January -- up from 65,500 during the same period in 2022, according to government data. Many land on the island of Lampedusa, where the reception centre on September 13, 2023 warned it was reaching critical capacity. The Italian Red Cross, which has run the hotspot since June, said more than 100 landings within a few hours left it hosting more than 6,000 people in a facility built for fewer than 400. (Photo by alessandro serrano / AFP)
Vágólapra másolva!
Mára mindenki számára nyilvánvaló, hogy Európában összefüggés van a terrorveszély és a terrorcselekmények, valamint a migráció között, és erre a csütörtökön nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés is rámutat. Egy ilyen helyzetben tehát még fontosabb szerepe van a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációnak, mivel a hazai baloldal és Brüsszel további migránsokat telepítene be Magyarországra. A nemzeti konzultáció az elmúlt évtizedben valódi hungarikummá nőtte ki magát, amely az egyes kormányzati intézkedések legitimációját növeli, sőt, egyetértési pontokat is képes kialakítani, és a Brüsszellel szembeni magyar álláspontot is könnyebb így megvédeni. 
Vágólapra másolva!

Mivel Magyarország és egész Európa jövőjét meghatározó kérdés a migráció, ez is hangsúlyos része lesz a nemzeti konzultációnak – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István azt mondta, mára mindenki számára nyilvánvaló, hogy Európában összefüggés van a terrorveszély és a terrorcselekmények, valamint a migráció között. Erre a csütörtökön nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés is rámutat: növekvő európai terrorveszélyt és terrorista embercsempészeket említve, akik a déli határnál már fegyvereket is használnak – tette hozzá a politikus.

A migráció és a terrorizmus kéz a kézben járnak Forrás: AFP/Armend Nimani

Brüsszel tovább erőlteti a migrációs paktumot

„A valóság azonban sajnos nem tántorítja el Brüsszelt a tervétől, és továbbra is erőlteti a legújabb migrációs paktumát, mely az elosztási kvótát és a migránsgettókat tartalmazza" – fogalmazott Hollik István, megjegyezve, hogy ebben a kérdésben a kormánynak nemcsak Brüsszellel van vitája, hanem a magyarországi „dollárbaloldallal" is. Hangsúlyozta, hogy a migrációs paktumot az Európai Parlamentben Gyurcsányéktól a Jobbikig mindenki megszavazta. Hollik István szerint igent mondott rá többek között Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, Donáth Anna, Cseh Katalin és a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton is. Úgy folytatta, annak ellenére cselekedtek így az ellenzéki politikusok, hogy a magyarok többször kijelentették, nem kérnek sem a migrációból, sem a terrorból.

A baloldal összes pártja megszavazta a migrációs paktumot Forrás: MTI

Ezért a politikus szerint ezt a vitát csak úgy lehet dűlőre vinni, ha a magyar emberek ismét egyértelművé teszik, veszélyesnek tartják-e a bevándorlás támogatását vagy sem, egyértelművé teszik, egyetértenek-e azzal, hogy a brüsszeli migrációs paktum a terrorveszélyt akarja szétteríteni Európában.

Arra biztatnak ezért mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt, és mutassa meg Brüsszelnek és a dollárbaloldalnak is, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország és nem kér a terrorkvótából sem –

fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Tálib hatalomátvétel a határon

erről már Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt. A szakember elmondta: 2015 óta nyilvánvaló, hogy összefüggés van az illegális migráció és a terrorizmus között. Az ellenőrizetlen bevándorlással könnyebben jöhetnek az unióba terrorcselekményekre készülő személyek, akiknek a már hosszabb ideje uniós országokban élő migráns hátterű, nagyobb létszámú népcsoportok adhatnak támogatást, segíthetnek nekik elrejtőzni. Egyes országokban már a teljes népesség több mint tíz százaléka migráns hátterű, ott a folyamatok már valószínűleg visszafordíthatatlanok és kezelhetetlenek – jelezte. Magyarországon éppen azért nincs terrorveszély, mert itt nincs olyan népcsoport, amely a terroristákat támogatná – fűzte hozzá.

Így védi az illegális bevándorlóktól a határzár Magyarországot Forrás: Magyar Nemzet

Bakondi azt is hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja az, hogy csak érvényes úti okmányokkal és hatósági engedéllyel rendelkező személy lépheti át az unió határait, hiszen így garantálható az emberek biztonsága.

mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Egyre nagyobb a terrorkockázat

A nagyobbik kormánypárt pénteken azt is közölte, hogy a migrációs nyomás fokozódásával a terrorkockázat is fokozódik. A déli határunknál már felfegyverzett migránsok és terrorszervezetek irányítják a bevándorlást, amiből hatalmas mennyiégű illegális bevételre tesznek szert. A bevándorlásnak és a terrornak gátat kell szabni, és ez csak a magyar modellel lehetséges: senki nem jöhet be, akinek erre nem adtunk engedélyt – közölte a Fidesz.

A most induló nemzeti konzultációban a migráció ügye is újra napirendre kerül – ezt posztolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.
Kovács Zoltán közölte, Brüsszel ránk akarja erőltetni az illegális migránsokat, de a magyar kormány nemet mond a migránskvótára és a migránsgettókra is.

Az államtitkár hozzátette:

Politikai egység és erő

Az Alapjogokért Központ elemzése szerint a nemzeti konzultáció politikai egységet teremt, és erőt biztosít a brüsszeli vitákban. Orbán Viktor 2005-ben hirdette meg azt a politikai vezérelvet, amely két választás között is lehetőséget ad arra, hogy a választópolgárok aktív csoportjai fontos kérdésekben véleményt formálhassanak. „A nemzeti konzultáció azóta valódi hungarikummá nőtte ki magát, amely az egyes kormányzati intézkedések legitimációját növeli", sőt, egyetértési pontokat is képes kialakítani – írták.

Komoly veszélyt jelent a migráció a belbiztonságra Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Patrick Pleul

Meglátásuk szerint a soron következő, tizenharmadik egyeztetés lehet az utóbbi évek legfontosabb véleménynyilvánítási lehetősége. A nemzeti konzultáció erősítheti a kormány érveit, és mindenkinek jelezheti, hogy „a magyarok egyetértenek az általa képviselt irányvonallal" – írták. A konzultáció a brüsszeli vitákban erősítheti meg a kormány legitimációját: a tét ugyanis nagy, hiszen olyan kérdések szerepelnek az uniós tárgyalóasztalon, mint a migráció és a „vele kéz a kézben járó" terrorizmus ügye, a háború, illetve az abból következő gazdasági válságra adott nemzeti válaszok, köztük a rezsicsökkentés, a kamatstopok, illetve a bankok extraprofitadója – jelezték.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága november 2-án hozta nyilvánosságra a titkosszolgálatok jelentését a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy a szerb–magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, az Al-Kaida és a Hamász. Hozzátette, egyre több európai célpontú terrorcselekményre vonatkozó információ keletkezik a térségből.

„A tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival. A tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte az afgán embercsempészek tevékenységét. Rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat a határon" – emelte ki. Hangsúlyozta, hogy ezért minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen!

– szögezte le.

A titkosítás alól feloldott dokumentum főbb megállapításai

Magyarország illegális migrációval szembeni védelme növekvő nyomásnak van kitéve. A védelem jogi pillérére az EU migrációs paktuma jelent kockázatot. A migrációs paktum szerint, amit Magyarország nem fogad el, a menedékkérelmek átvétele a határon továbbra is kötelező lesz, a menekültügyi eljárást 12 hét alatt kell lefolytatni. Amennyiben nem születik jogerős döntés ezen idő alatt, illetve a kitoloncolást sem lehet végrehajtani, a migránsokat be kell engedni az adott tagállam területére.

A migrációs nyomás erősödését tükrözi az is, hogy egyre növekszik a mélységi visszafordítások száma. Ennek a külpolitikai vetülete az, hogy mind több EU-tagállamban a választások központi elemét a migráció fogja jelenteni.

A titkosszolgálatok megállapították, hogy az Izrael és Hamász közötti háború hatásaként a migrációs nyomással megnőtt a terrorkockázat is. Hozzátették, az illegális migrációs útvonalakat, beleértve a Magyarországon áthaladó nyugat-balkánit, a terrorista hálózatok használják. A Hamász vezetőjének terrorcselekmények elkövetésére felszólító nyilatkozatához az Isis és az Al-Kaida is csatlakozott. A szolgálatok kiemelték, hogy a terrortámadások kockázata az arab/palesztin diaszpóra méretével arányos.

A jelentés szerint Szerbiában naponta 30-50 személy érkezik a menekültek számára fenntartott befogadóközpontokba Bulgárián és Észak-Macedónián keresztül, de a magyar titkosszolgálatok feltételezései szerint „nagyságrenddel többen jönnek olyanok, akik nem regisztrálnak", hanem a központ helyett rögtön a magyar vagy a boszniai határ felé veszik az irányt.

A szerb belügyminisztérium által közreadott felvételen szerb rendőrök migránsokat vesznek őrizetbe a magyar határnál levő Horgosnál Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium/-

A titkosszolgálat által készített jelentés meg nem erősített információkra hivatkozva arról ír: a szerbiai Makkhetes-erdőben jelenleg több ezer migráns tartózkodhat, akik „az átkelés kedvező pillanatát" várhatják, de más szerb települések közelében is megnőhetett az illegális szállásokon várakozók száma.

A jelentés szerint az Iszlám Állam, és más terrorszervezetek emberei a FÁK-országokból és Törökországból hamis török vagy tádzsik útlevéllel akár repülőgéppel is beutazhatnak Belgrádba, majd onnan beszivároghatnak az EU-ba.

A címlapi / social media kép illusztráció, korábbi felvétel Lampedusáról.