Kubatov Gábor: Nincs Karácsony Gyurcsány nélkül

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Budapesten minden a káosz felé tart, de már csak kétszáznégy nap van, hogy "véget tudjunk vetni ennek a rémálomnak" - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója szombaton Budapesten, a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán.
Vágólapra másolva!

A politikus kifejtette: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester "régóta pajtikák";

jóban voltak már akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, ugyanis Karácsony Gergely neki dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban politikai tanácsadóként, "és a cégén keresztül zsíros megbízásokat kapott".

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Úgy vélte, mindkettő alkalmatlan. Rossz végigsétálni Budapest koszos, hajléktalanokkal teli utcáin, "éppen úgy minden a káosz irányába tart", mint Gyurcsány Ferenc ténykedése alatt. Budapest hitelekből működik, a kiszivárgott dokumentumok szerint még az idén csődbe megy, miközben az ország leggazdagabb városa; és amikor Tarlós István, "Budapest egyik legjobb főpolgármestere" átadta a város kulcsait, a tartalékai megközelítették a 200 milliárd forintot - mondta. Hozzátette:

úgy van csődben Budapest, hogy 2019 óta a város bevételei folyamatosan nőnek.

Hangsúlyozta: teli kasszából, növekvő adóbevételekből és támogatásokból sikerült romba dönteni a költségvetést, ahogyan "Geri titkos főnöke", Gyurcsány Ferenc csinálta az országgal.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt mondta: sok minden épült, de "nekünk a dugók jutnak". "A főváros megépíttette a kormány pénzéből a Lánchidat", ami "5 milliárd forinttal került csak többe" és továbbra is zárva van az autósok előtt. A "főváros továbbá megépíttette a kormány pénzéből a csupa beton Blaha Lujza teret", aminek a legfőbb látványossága a nyilvános WC - vélekedett.

Kubatov Gábor kiemelte:

- tette hozzá.