Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újbudai kettős öngyilkosság: a férfi hazavitte a felesége hamvait

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az idős férfi és a felesége régóta tervezték, hogy véget vetnek az életüknek a súlyos betegségeik miatt. Ezt augusztus végén meg is akarták tenni, azonban nem sikerült nekik, ezért a férfi megölte a feleségét. Most hazaengedték a pszichiátriáról, a férfi pedig hazavitte a felesége hamvait is. A rendőrség gyilkossággal gyanúsítja – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A 70 év körüli férfi és a felesége hónapokon keresztül készült az öngyilkosságra a Lecke utcai otthonukban, erről a szomszédaiknak is beszéltek. Augusztus végén el is határozták magukat. Búcsú levelet írtak, majd megpróbáltak végezni magukkal. A Bors úgy tudja, hogy

a nő a kádban akarta felvágni az ereit, a férje pedig többször hasba szúrta magát. Nem jártak sikerrel, ezért a férfi szíven szúrta a feleségét, aki meghalt.

A férfit kórházba vitték, az ő életét sikerült megmenteni. Hetekkel később hazaengedték a pszichiátriáról.

"A feleségem és én a tettünk előtt írtunk egy nyilatkozatot. Közösen alá is írtuk. Az áll benne, hogy mi elhatároztuk, hogy együtt halunk meg, hogy ez a saját döntésünk és felsoroltuk benne, hogy milyen betegségeink vannak, indokként. Nagyon szerettük egymást, ezért együtt szerettünk volna meghalni" – mondta az idős férfi a Borsnak.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi a felesége hamvait is hazavitte magával.

- mondta a férfi, majd hozzátette, hogy a rendőrség miért gyanúsítja emberöléssel, miután a felségével közösen egyeztek meg az öngyilkosságban.

A rendőrök a lapnak megerősítették, hogy emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfit augusztus 26-án kihallgatták, részleges beismerő vallomást tett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről