Szétvert fejű, véres holttestet találtak a Népstadionnál

koronavírus, vírus, járvány, kijárási tilalom, Budapest, Puskás Ferenc Stadion megálló és környéke, üres, üres utca, kihalt, 2020.11.18.
Vágólapra másolva!
Brutális kegyetlenséggel végzett ki egy férfit két kamasz 53 évvel ezelőtt Budapesten, a Népstadionnál. Hamar eldöntötték, hogy a középkorú áldozatnak meg kell halnia.
Vágólapra másolva!

1970. november 21-én a Népstadion mellé, egy kegyetlen rablógyilkosság áldozatához riasztották a budapesti rendőröket.

A férfit lefejelték, összerugdosták a fejét, meg a vállát, aztán az arcára ejtettek egy betondarabot és egy bazaltkockát.

az áldozatról készült felvétel Forrás: Magyar Rendőr/Arcanum Digitális Tudománytár

Már a helyszínen kiderült, hogy a 48 éves, budapesti segédmunkás, Pipó Antal az áldozat, akinek a zsebeit is kiürítették. Amíg a bűnügyi technikusok nyomokat rögzítettek a tetthelyen, a gyilkossági nyomozók igyekeztek mindenkit kikérdezni, aki látott vagy hallott valamit, majd feltérképezni az áldozat utolsó óráit. A nyomozás szálai egy zuglói, dohos bérkaszárnyába vezették a rendőröket.

- írta meg a Magyar Rendőr 1970. december 17-i száma.

A tetőtől talpig kivarrt, a lábán egy akasztófát ábrázoló tetoválást viselő B. Géza 9 éves korában került állami gondozásba, mivel apja és anyja is alkoholista volt és nem tudott róla gondoskodni. Ő rendre megszökött az intézetből, a gyilkosság előtt például a Szőlő utcaiból, hogy részeges szüleivel legyen. De talán ez volt a jobb közeg, mivel „a nevelőotthonokban csak rossz hatások ragadtak rá."

Betöréses lopás és jogtalan használat miatt elég korán indult ellene eljárás.

Barátja, M. Géza egy kicsivel jobb helyzetben volt, mivel édesanyja legalább megpróbált számára szerető otthont biztosítani, ha már részegségében agresszív és brutális édesapja mellett ez nem is volt könnyű. A 17 éves kamasz a szüleivel és testvéreivel osztozott egy szoba-konyhás, kis lakáson.
Édesanyja abban bízott, hogy fia segít majd könnyíteni a család anyagi terhein, ha dolgozni kezd, de nem így lett. Géza keresett már pénzt, de soha nem vitte haza, inkább elment a kocsmába és elitta. Amikor részeg volt, nem volt különb, mint a saját apja.

- idézte fel a szaklap.

A gyilkosság után M. Géza az első útjába akadó embernek elújságolta, hogy épp most ölt meg egy embert, B. Géza viszont hazáig szaladt és „sírva üvöltötte, mit tett."

M. Géza szemébe mondja B. Gézának: „A pénzét akartuk..." Forrás: Magyar Rendőr/Arcanum Digitális Tudománytár

Az áldozatot egy kocsmában ismerték meg. M. Géza a támadás napján dolgozott, amiért 100 forintot kapott. Mivel estére már nem volt belőle egy fillér sem, a két kamaszt a férfi hívta meg egy pohár rumra, aztán még egyszer és még sokszor megtette. Több kocsma után a Napsugár presszóban kötöttek ki, ahol a segédmunkás beváltotta az utolsó százasát, és fizetett még egy kört a kamaszoknak. B. Géza megpróbálta felszedni a Presszóban dolgozó nőt, ami nem sikerült neki, haverja pedig azon törte a fejét, hogyan lehetne gazdagnak látszó, új barátjuk pénzét megszerezni. Amikor rájött, mit kellene tenni, megsúgta a barátjának is. M. Géza a férfihez fordult. Azt mondta neki, a Kisstadionban jégkorong-mérkőzés van, ahol sört árulnak. Ihatnának egy sört. Ezzel csalta be az áldozatot a Népstadion területére

azon a kapun át, amiről tudta, hogy rossz a zárja.

- idézte fel a szaklap, amely azt is megírta, hogy már eszméletlen volt az áldozat, amikor belerúgtak és különböző tárgyakat ejtettek a fejére. Ezt a támadást nem élhette túl.

Miután meghalt, B. Géza kirabolta és szólt a bűntársának, hogy ideje elmenekülniük. Arra is felkészültek, hogy kihallgatják őket.

Kitalálták, hogy majd azt mondják, a férfi fajtalankodni akart velük,

és önvédelemből támadták meg, de ahogy a nyomozók megismerték az áldozat életvitelét, tudták, hogy heteroszexuális, és a két kamasz hazudik. A sok diákcsíny, és kisebb bűncselekmény után a két kamasz alig pár órával a brutális támadást követően előzetes letartóztatásba került gyilkosság miatt.