Hamarosan minden nyugdíjashoz kiadványt juttat el a kormány - videó

Portrait,Of,Beautiful,Caucasian,Senior,Couple,Posing,In,The,Summer love,dancing,couple,woman,mature,caucasian,elderly,happy,elder,t Portrait of beautiful caucasian senior couple posing in the summer park
Portrait of beautiful caucasian senior couple posing in the summer park
Vágólapra másolva!
Nyitrai Zsolt jelezte, hogy a JóKor magazin őszi számából minden fontos intézkedésről információhoz juthatnak a nyugdíjasok.
Vágólapra másolva!

– fogalmazott Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben - írja a Magyar Nemzet.

Jelezte, hogy novemberben például átlagosan közel félhavi nyugdíjjal visz majd többet a postás.

A JóKor magazin őszi száma kapcsán Nyitrai elárulta, hogy az újságban olvashatnak majd az Európában egyedülálló, ingyenes Gondosóra programról is.

"Az ország legnagyobb példányszámú lapjából azt is megtudhatják, hogy kik vehetik igénybe a szolgáltatást, hogyan lehet regisztrálni és milyen esetekben lehet a segítségükre a Gondosóra. A lapból kiderül az is, hogy mivel harcolunk az infláció ellen, mit tehetünk, ha hibás terméket vettünk a boltban és miért érdemes csatlakozni egy gyaloglóklubhoz" – ismertette a miniszterelnöki biztos.

A bejegyzés mellé csatolt videóban Varga Mihály pénzügyminiszter közölte: a nemzeti kormány 2010 után szövetséget kötött a nyugdíjasokkal. Emlékeztetett, hogy ígéretük szerint visszaállítják az idős emberek megbecsülését és megőrzik a nyugdíjak értékét.

– húzta alá a tárcavezető. Kiemelte, hogy a mai háborús, szankciós, nehéz gazdasági helyzetben is állják a szavukat.