Elképesztő dolgot fedeztek fel a rendőrök az esztergomi robbantó kertjében

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
12 nappal a robbantás után is helyszíneltek a rendőrök annál az esztergomi háznál, ahol a tulajdonos a házába csalt több kommandóst, rendőrt, és tűzoltót, aztán magára robbantotta az otthonát. A támadásban meghalt a terrorelhárítás egy speciális kommandósa, és maga a merénylő, valamint 11 ember megsérült, többen súlyosan. Most kiderült, a robbantó egy szlovák bombát használt. 
Vágólapra másolva!

A Központ Nyomozó Főügyészség által vezetett nyomozásban a helyszínelők

egy 38 méteres, illegálisan épített pincét, pontosabban egy alagutat fedeztek fel a férfi kertje alatt. A férfi ezt tárolásra használhatta,

illetve, ha folytatta volna a fúrást, egy menekülő útvonalat alakíthatott volna ki magának két dűlőút között, egy lakatlan telek felé. Bár ez veszélyes lett volna, hiszen az alagút nem volt szakszerűen alátámasztva, bármelyik percben beomolhatott volna.

– mondta a Blikknek a robbanás közelében lévő tanya egyik dolgozója.

"Magam is itt lakom nem messze, heti rendszerességgel járok a Külső Bánomi úton, feltűnt volna, ha valaki folyamatosan ás. Úgy beszélik, a háza feletti kertben egyengette el a felszín alól kitermelt földet, mintha egy új veteményest csinálna"

- tette hozzá.

A közelben levő farm lovas terapeutája, Gálné Balázs Betty sem tapasztalt földmunkára utaló jeleket a szomszédból:

Esztergom város önkormányzatának építésügyi hatóságához sem érkezett a férfitól kérelem ahhoz, hogy a kertjében bármilyen föld alatti pincerész kialakíthasson.

Az is kiderült, hogy a férfi Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen a háza alatt ásott alagútban.

Ez a trotil nevű robbanószer alapanyagát képező vegyület a Szlovákiában ipari használatra könnyebben beszerezhető hexogén.

Szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanást lehet vele előidézni.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogyan korábban megírtuk, szeptember 20-án délután egy férfihoz ment ki a TEK Esztergomban, miután az fenyegette a rendőröket és az ügyészeket is. Az adósságai miatt elvették a hatóságok a kocsiját, amiért a rendőröket hibáztatta. Egy túsztárgyaló próbálta lecsillapítani a férfit, aki azonban csapdát állított a rendőröknek.

Benzint locsolt szét a házában, majd felgyújtotta. Amikor a TEK-esek behatoltak a házba, robbantott. A robbanásban egy kommandós meghalt, több TEK-es és tűzoltó súlyosan megsérült. Később a férfi holttestét is megtalálták.

Mint kiderült, a rendőrség kérésére mentek ki az esztergomi férfihoz, aki ellen körözés volt érvényben, ennek ellenére nem ment be a rendőrségre, valamint egy korábbi ügy miatt

hivatalos személy elleni erőszak miatt volt ellene folyamatban eljárás.

A környékbeliek feltűnően agresszívnak ismerték a férfit, a rendőröket és más hivatalos személyeket is nem egyszer életveszélyesen megfenyegetett.

Forrás: Blikk