Tucatnyi migránssal menekült a rendőrök elől egy embercsempész, balesetet okozott

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Elrendelték a letartóztatását annak a moldáv férfinak, aki 12 migránst vitt magával egy kisteherautóban, majd száguldozva menekült a rendőrök elől, ami miatt lesodródott az útról, és árokba csapódott. 
Vágólapra másolva!

A 40 éves moldáv férfi október 5-én, hajnalban 12 szír migránst vett fel a szerb-magyar határnál, hogy illegálisan átjuttassa őket a szlovák-magyar határhoz. A férfi egy lengyel rendszámú

kisteherautó csomagterében vitte a migránsokat, ahol sem ülőhely, sem ablak, emellett klíma és szellőzőnyílás sem volt.

Néhány óra múlva a 21-es számú főút Mátraszőlős közelében lévő szakaszán a rendőrök ellenőrizni akarták a férfit, aki menekülni kezdett, ehhez a megengedett 110 km/h-s sebesség helyett közel 180 km/h-ra gyorsított.

A gyorshajtás miatt a kocsi a külső forgalmi sávból a belsőbe sodródott és nekiütközött egy szalagkorlátnak, végül az út menti vízelvezető árokba csapódott.

A sofőr ezután el akart futni, de a rendőrök elfogták.

A balesetben 7 utas megsérült, egyikük súlyosan.

A rendőrök csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészet és közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoztak ellene.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mivel a férfi magyarországi lakcímmel nem rendelkezik, és még a baleset okozása után is menekülni próbált, az ügyészség szerint fennáll nála a szökés és rejtőzködés veszélye, ezért javasolta a letartóztatását, amit a balassagyarmati bíróság elrendelt. A döntés nem végleges.