Leomlott egy Baross utcai üzlet galériája, egy ember meghalt

Bsaross utcai kisbolt
Budapest, 2021. december 28. Tűzoltók egy fővárosi élelmiszerboltnál, ahol egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt az üzletben a galéria a VIII. kerületi Baross utcában 2021. december 28-án. A törmelék és a galériában felhalmozott áru - mintegy 20 négyzetméteren - négy embert temetett maga alá, hármat sikerült kimenteni. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy Baross utcai bolt tulajdonosa raktárként használta az üzlet galériáját, ami nem bírta el a terhelést és leszakadt. A balesetben egy üzletkötő meghalt, többen megsérültek. Az ügyészség most vádat emelt a tulajdonos ellen.
Vágólapra másolva!

A férfi évek óta üzemeltette az élelmiszerboltot a VIII. kerületi Baross utcában. Nem volt tisztában a galéria terhelhetőségével, ennek ellenére raktárként használta.

A baleset előtt nagy tömegű árut tett fel a galériára.

Tűzoltók egy fővárosi élelmiszerboltnál, ahol egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt az üzletben a galéria a VIII. kerületi Baross utcában 2021. december 28-án. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

2021. december 28-án, délelőtt a túlterhelt galéria leszakadt, a szerkezet és az ott tartott áru az alkalmazottra és a boltban lévő üzletkötőre zuhant.

A balesetben a boltos könnyebben sérült meg, az üzletkötő azonban a helyszínen meghalt.

Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fogházbüntetésre.