Szijjártó Péter: Elképesztő, hogy egyes európai politikusok "a lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak"

SZIJJÁRTÓ Péter
New York, 2023. szeptember 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Mediáció Baráti Csoport miniszteri szintű ülésén New Yorkban 2023. szeptember 21-én. MTI/KKM
Vágólapra másolva!
A külgazdasági és külügyminiszter szerint "elképesztő, hogy egyes európai politikusok a Magyarország déli határainál rendszeresen lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak"
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: Európa egyes politikusai 2015 óta tévhitben élnek.

- fogalmazott a miniszter.

Márpedig a migránsokat nem elosztani kell, hanem megállítani a határon - szögezte le Szijjártó Péter.

Tiszta vizet kellene önteni a brüsszeli és a berlini poharakba, és világossá kellene tenni, hogy a határsértés egy súlyos bűncselekmény, amivel szemben keményen kell fellépni

- fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: "Magyarország déli határánál most már rendszeresen lövöldöznek migránsok és embercsempészek. Elképesztő, hogy egyes európai politikusok az ő oldalukon állnak."

Szijjártó Péter a német külügyminiszter azon kijelentésére reagált, miszerint "rendezetten és igazságosan el kell osztani a tagállamok között az Európai Unióba érkező menedékkérőket".