Németországból lopott kocsik alkatrészeit adta el egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy gárdonyi férfi és a barátnője Németországból lopott el luxusautókat, majd Magyarországon alkatrészként eladta. A kocsikat úgy lopták el, hogy elvitték egy próbakörre, majd az igazi helyett egy álkulcsot adtak vissza a tulajdonosnak. Később csak visszamentek a kocsiért és elhajtottak vele.
Vágólapra másolva!

A rendőrök szeptember 11-én, Csepelen fogtak el egy férfit és a vele lévő nőt, akik két nappal korábban Németországból loptak el egy autót azért, hogy Magyarországon alkatrészként eladják. A BMW X2-es rendszámát magyarra cserélték, és még regisztrációs matricát is tettek a szélvédőre.

A férfihoz köthető címeken több Németországból lopott autót is találtak. Egy BMW X6-ost, BMW X5-öst, egy Ford Mondeót és egy utánfutót.

Az autókra vagy más rendszámot tettek, vagy az alkatrészeket más kocsikba építették be. A rendőrök lefoglaltak még kulcsokat, magyar és német forgalmikat, törzskönyveket.

Az volt a módszerük, hogy felkerestek autókereskedőket, vagy kocsit áruló magánszemélyeket. A kiszemelt autót megnézték, majd elvitték egy próbakörre.

Ezek után a tulajdonosnak nem az igazi kulcsokat adták vissza, hanem csak hasonlót, vagy üres kulcsházat. Később visszamentek, és az igazi kulccsal elhajtottak az autóval.

A külföldi autólopásokat a német hatóság kezeli. A rendőrök a 47 éves férfit és a 27 éves nőt pénzmosás miatt hallgatták ki. A férfit ezen felül gyanúsítják azonosító jellel visszaéléssel, valamint eljárást indítottak ellene azért is, mert úgy vezette a lopott kocsikat, hogy korábban bevonták a jogosítványát.