Sikeresen kiemelték a Balatonba zuhant helikoptert - videó

helikopter, baleset, balaton, gyakorlat, balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter, 2023. 09. 07., Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben
Kiemelik a balatonba zuhant egy rendőrségi helikoptert 2023. szeptember 7-én
Vágólapra másolva!
Az egész országot lázban tartotta a délután három óra előtt nem sokkal történt baleset, mely során egy rendőrségi helikopter zuhant a Balatonba. Szerencsére senki sem sérült meg, a szakemberek pedig azonnal elkezdtek azon dolgozni, hogy minél előbb kiemeljék a helikoptert, ami nem sokkal naplemente után meg is történt. 
Vágólapra másolva!

Balatonszéplak-alsónál nem sokkal három óra előtt zuhant a Balatonba egy rendőrségi helikopter. A rajta lévő két rendőrt sikeresen kimentették és ezután megindult a helikopter kiemelésének a megtervezése. Búvárok érkeztek a helyszínre, akik felmérték a helikopter helyzetét és állapotát.

A délután folyamán megérkezett a Sió nevű uszály, amely a kiemelést végezte. Egy kis hajóval pedig egy különleges anyagot vittek a partról a helikopterhez, amely a kiemelést segítette.

Végül 7 óra után nem sokkal sikeresen kiemelték a helikoptert, ekkorra már alig maradt pár bámészkodó ember.

Az Origo helyszíni információi szerint a gép mozgása arra utalhat, hogy a helikopter farokrotorja hibásodhatott meg és ez okozta a lezuhanást.