Vona Gábor új pártot alapít

politics Horizontal ELECTION
Hungarian leader of Jobbik party Gabor Vona reacts during a press conference after the results of general election in Budapest on April 8, 2018. The govermental party Fidesz won the 2/3 of the votes at 68 percent of participants (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Jobbik 2018-ban csúfosan megbukott pártelnöke, Vona Gábor most egy új alakulatot alapított. Azt állítja, nem fog össze a Gyurcsány vezette baloldallal. 
Vágólapra másolva!

Visszatér a pártpolitikába Vona Gábor, aki bejelentette, a Második Reformkor Egyesület párttá alakul.

A Jobbik 2018-ban csúfosan megbukott vezetője közösségi oldalán közölte, három alapja van a pártnak, az egyik egy jövőkép, ami a párt neve, azaz a reformkor.

– mondta Vona, aki második pontként a politikai szemléletről beszélt, amiért szerinte nem ideológiai ketrecekben lehet harcolni, hanem ezek felett állva. Harmadik pontként a konkrét ügyeket, törvényjavaslatokat említette, amelyekkel pártja foglalkozni kíván.

A 2018-as parlamenti választáson csúfosan megbukott Vona most új pártot alapít. Állítólag nem fog össze a Gyurcsány vezette baloldallal Forrás: AFP/Ferenc Isza

Elismerte, hogy már most is sok párt van, „de hiába a sok párt, bennünket nem képvisel egyik sem, mi képviseljük magunkat". Jelezte még, hogy a politikai szemlélet a reformkoriság lesz, és politikai identitásuk a függetlenség és a szuverenitás lesz, senkivel nem fognak össze, nincs politikai szövetség egyik oldallal sem.

Mint ismert, Vona Gábor a 2018-as parlamenti választáson csúfosan megbukott a Jobbikkal. A pártvezető akkor azt ígérte, megnyerik a választást, de még a 2014-es 20 százalék feletti eredményüket sem sikerült megismételniük. Ezt követően lemondott a vezetésről, és a pártból is kilépett.