Tolakodó tömegnyomorban távoztak a fesztiválozók - videók

Tolongó tömeg a 2023-as Sziget Fesztiválon
Tolongó tömeg a 2023-as Sziget Fesztiválon
Vágólapra másolva!
Rengeteg ember zúdult a Sziget Fesztiválra pénteken. Így nem váratlan módon tolakodó tumultus alakult ki, amikor ugyanennyien próbáltak hazajutni. Órákig is eltartott a fesztiválozók kiterelése. Videón mutatjuk az elégedetlenkedő és hosszan kígyózó tömeget.
Vágólapra másolva!

A szervezők csak 2 óra 45 perc körül küldtek értesítést azoknak, akik letöltötték a Sziget mobilalkalmazását. Ebben az állt, a "A Szigetról való kijutás tovább tarthat mint gondoltad", ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy hatalmas embertömeg torlódott fel a kijáratnál.

Sziget Fesztivál 2023 mobilalkalmazás értesítés Forrás: Origo

Volt, aki inkább visszafordult, hogy egyen még valamit, vagy benézzen egy koncertre, hátha idővel csökken a kijutási ponton a nyomás.

Nagyot tévedett.

Ugyanis 3 óra 27 perckor, amikor az alábbi felvételek készültek, még mindig torlódás volt a kijutási pontnál. Videókon mutatjuk, milyen fullasztó élmény volt a lassan araszoló tömeggel távozni.

Többen türelmetlenek voltak és ingerültek. Sokan láncba verődve tolakodtak, lökdösve ezzel másokat, ami további feszültséget okozott.

A hazafelé tartók még a hídon is egymás hegyén-hátán voltak. Többen durva stílusban előzték egymást, hogy minél hamarabb elérjék a híd végét és végre kijussanak.