Csak azt kértük az ukránoktól, hogy hagyjanak minket, magyarokat élni

Kárpátalja háború támadás tűz orosz-ukrán háború
Vágólapra másolva!
Interjút adott a Kontextusnak, a Századvég Youtube-csatornájának Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház színésznője. Elmondta, kárpátaljai magyarként egy éve nem járt beregszászi otthonában, és ha a határra gondol, félelmet érez. Beszélt a Nemzeti Színházról is, valamint arról, miért veszélyes elmondania, hogy mit gondol a háborúról.   A legdrámaibb részeket itt találják: 0.05: Szűcs Nelli édesapjának szívbemarkoló temetése2.50: "Egy éve voltam otthon. A férfiak már másfél éve nincsenek odahaza"13.45: Mi lehet a célja az ukránoknak a nyelvtörvénnyel? Milyen hatása van a magyarok elleni gyűlöletkeltésnek?25:00 "Soha nem követelőztünk, csak azt kértük, hagyjatok élni"30.00: Mikor lesz béke, mit vár a békétől?35.45: Újabb drámai részletek az édesapja temetéséről.
Vágólapra másolva!

Szűcs Nelli beszélt a Nemzeti Színházról és a beregszászi színházról is, arról, hogy mit jelent a színház a helyi magyaroknak, Vidnyánszky Attiláról, de a legdrámaibb szavak a magyarok elleni évek óta tartó ukrajnai gyűlöletről, a háborúról és következményeiről szólnak.

Arról is - többek közt - hogy az édesapja temetésére nem mehetett haza sem a férje - a nagyszerű színész, Trill Zsolt -, sem a nagyapjával nagyon erős kapcsolatban lévő fiuk.

Trill Zsolttal nemrégen készült hosszabb, megrázó beszélgetés, itt nézheti meg.

További tartalmakért iratkozzanak fel a Kontextus csatornájára.