Budapesten fogtak el egy erőszakos ruandai emberrablót - videó

BUDAPESTEN BUJKÁLT EGY VESZÉLYES RUANDAI BŰNÖZŐ, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, Terrorelhárítási Központ, elfogták, belga hatóságok által keresett 24 éves férfi, 2023. 08. 08.
Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogták el a 24 éves férfit, akit a belga hatóságok kerestek. 
Vágólapra másolva!

Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség – az Europol Magyar Összekötő Irodán, illetve a Belga FAST csoporton keresztül – kérte fel nyár elején a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát egy rendkívül súlyos, életellenes bűncselekmény elkövetőjének az elfogására.

Azonnal megadta magát Forrás: police.hu

A 24 éves, afrikai férfi elfogatóparancsában a „veszélyes" és az „erőszakos" jelző szerepelt.

A belga társhatóság több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste.

Az antwerpeni nyomozókat a ruandai fegyveres bűnöző utáni nyomozás szálai Magyarországra vezették. Mint azt a KR NNI fejvadászaival megosztották, a férfi a bűncselekmények elkövetése után azért választotta hazánkat, mivel itt kiterjedt kapcsolatrendszert épített ki.

Elfogták a ruandai bűnözőt, a 8. kerületben bujkált Forrás: police.hu

A célkörözési nyomozók – az ügy kiemelt súlyosságára, valamint a férfi veszélyes jellegére tekintettel – a rendelkezésükre álló valamennyi erőt, eszközt és módszert bevetették annak érdekében, hogy a férfit itthon minél hamarabb megtalálják, tekinttel arra,

hogy bűnöző életmódja miatt közvetlen veszélyt jelentett mindenkire.

"A kiterjedt, módszeres és visszatérő adatgyűjtésnek köszönhetően az elkövető lehetséges felbukkanási helyeit nyár közepére sikerült a fejvadászoknak behatárolniuk, majd 2023. augusztus 4-ére akciót szerveztek az elfogására" - írják a police.hu oldalon. Ehhez a TEK segítségét is igénybe vették, mivel feltételezni lehetett, hogy van fegyvere és használná is.

Budapesten, egy 8. kerületi lakásban bujkált, ott is fogták el.

A TEK-esek felszólítására rögtön megadta magát a férfi, akit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságára vittek és ott őrizetbe vették. A belga átadásról még nem döntött a bíróság.