Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kisgyerek zuhant ki egy budapesti lakás ablakán

Vágólapra másolva!
A másfél éves gyerek a kanapén keresztül tudott felmászni az ablakpárkányra, majd onnan a nyitott ablakon keresztül kizuhant az utcára. Az anya azért nem figyelt a kisgyerekre, mert a másik gyerekének adott inni a konyhában.
Vágólapra másolva!

A külföldi állampolgárságú nő 2021 júniusában egy budapesti ház 1. emeleti lakásában lakott a két gyerekével. A gyerekek 4 és 1,5 évesek voltak akkor.

A lakás nappalija úgy volt berendezve, hogy az utcára nyíló ablak alatt volt egy radiátor, amihez hozzá volt tolva egy kanapé.

A már járni tudó gyerekek korábban is felmásztak már a kanapéra, hogy kinézzenek az ablakon, ami vagy zárva volt, vagy bukóra volt nyitva.

Forrás: Fővárosi Főügyészség

A nő az egyik napon otthon volt a gyerekeivel. A nyári hőség miatt a nappaliban kinyitotta az ablakot résnyire. A gyerekek egy másik szobában játszottak, majd amikor az idősebb szólt, hogy szomjas, mindannyian elindultak a konyha felé. A kisebbik gyerek azonban nem a konyhába ment, hanem a nappaliba.

Amíg az anyja a testvérének adott inni, a kisgyerek felmászott az ablakhoz, majd lezuhant. 4 méter zuhant a járda betonjára.

A gyereknek életveszélyes sérülései lettek, csak a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg az életét. A anya elkerülhette volna a balesetet nagyobb odafigyeléssel, vagy a nappali átrendezésével.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja az anyát. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre – írja a Fővárosi Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről