Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tizenegy embertől csalt ki 22 milliót egy rutinos bűnöző

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetése alatt követett el újabb csalásokat egy visszaeső bűnöző. Ezúttal 11 embertől csalt ki 22 milliót, ismét vádat emeltek ellene.
Vágólapra másolva!

Egy férfi

kedvezményes üzemanyagkártyákat, különböző üzletek kedvezményes utalványait, kuponjait és magas hasznot hozó, rövid lejáratú befektetési lehetőséget ajánlott embereknek

úgy, hogy tudta ajánlatait nem fogja teljesíteni. Becsapott áldozatai különböző összegeket utaltak a megadott számlaszámokra, illetve adtak át neki készpénzben, forintban és különböző devizákban is.

A csaló 11 embert vernek csaknem 22 millió forintos kárt okozott.

A Pécsi Járásbíróságjúlius 7-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, 7 rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, 2 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és üzletszerűen elkövetett csalás alapos gyanúja miatt.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, és mivel hasonló bűncselekmények miatt volt korábban is büntetve, speciális bűnismétlő.

A gyanúsításban terhére rótt cselekményeket is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, illetve újabb – szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekményt követne el. Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen a gyanúsított szabadlábra helyezése érdekében, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása végett. A döntés nem végleges - írták a Pécsi Törvényszék közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről