A kormány a Pride-ról: A felnőttek szexualitása magánügy, a gyermekek védelme közügy

28. Budapest Pride Felvonulás, Budapest Pride 2023, felvonulás, menet, LMBTQ, LMBTQI+, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális, aktivista, Budapest, 2023.07.15.
Vágólapra másolva!
A kormány részéről a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált a tegnapi Pride-felvonulásra. Közleményükben azt írták, a felnőttek szexualitása magánügy, a gyermekek védelme közügy. Mint ismert, a baloldal azt próbálja elhitetni a világ közvéleményével, hogy Magyarországon üldözik az LMBTQ-embereket.
Vágólapra másolva!

− válaszolt a Magyar Nemzet megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Válaszukban kiemelték, hogy a gyermekekre irányuló szexuális propagandát károsnak és veszélyesnek tartják.

A gyermekek védelme közügy, ezért a kormány a gyermekvédelmi törvény minden rendelkezését változatlan formában fenntartja.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A lap kiemelte, hogy bár a felvonulás az elejétől a végéig békésen zajlott, az eseményen jelen lévő és azon beszédet tartó

Karácsony Gergely főpolgármester azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha Magyarországon üldöznék az LMBTQ-embereket.

A politikai megmozduláson jelen volt David Pressman budapesti amerikai nagykövet is, aki egy amerikai zászlóval a kezében vonult. Mint ismert, Pressman pár héttel ezelőtt, az úgynevezett Pride-hónap nyitórendezvényén a kormánnyal szemben erősen elfogult, személyeskedő politikai beszédet mondott.

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Pride-on Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A baloldal képviselői is felbukkantak az eseményen. A közösségi médiában közölt fényképek szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök; Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke és Szabó Tímea, a Párbeszéd extárselnöke is ott volt a demonstrálók között.

Emlékezetes, a felvonulás előtt harmincnyolc, Budapesten dolgozó nagykövet tiltakozott a gyermekvédelmi törvény ellen. A politikai nyilatkozatra Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára reagált a közösségi oldalán. Mint írta, az "LMBTQ-nagykövetek akciója ellenére a kormány megvédi a magyar gyerekeket a genderpropagandától.