Bakondi György: Nem lehet szó a migránsok kvóták szerinti elosztásáról

BAKONDI György
Budapest, 2022. július 6. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a fokozódó migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 6-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország álláspontja az illegális migráció ügyében 2015 óta változatlan: nem lehet szó az Európai Unióban a migránsok kvóták szerinti elosztásáról, különösen kötelező kvótákról - nyilatkozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1-en.
Vágólapra másolva!

Bakondi György elmondta: pár héttel ezelőtt ezt a témát a belügyi tanács előtt tárgyalták, ahol nem kell egyhangú szavazás, többségi határozatot tudnak hozni. Magyarország és Lengyelország a felvetés ellen szavazott, négy másik ország pedig tartózkodott, ami tulajdonképpen halk ellenszavazat. Ezek alapján, hogy szó nincs egyoldalúságról.

- mondta Bakondi György, majd hozzátette, hogy Magyarországnak körülbelül 30 ezer migránst kellene befogadnia.

Bakondi György szerint

súlyosan tévednek, akik azt gondolják, hogy azok, akik most tűzharcot folytatnak a szerb határon egymással, és fegyverrel, botokkal, kövekkel fenyegetik a magyar határőrizeti erőket,

az országba belépve egyszer csak politikai menekültté válnak, és a belépésükből valamilyen haszna származna az európaiaknak.

Magyarország álláspontja migrációs kérdésben változatlan Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"Magyarország álláspontja szerint nem lehet szó kvóták szerinti elosztásról, különösen kötelező kvótákról, arról, hogy egy brüsszeli központból megmondják a magyaroknak, hogy hány embert kell befogadni, eltartani, és gondoskodni róluk hosszú távon. A nyugati példákból jól látható, hogy a munka frontján nagy tömegben nem jelennek meg a migránsok, sokkal inkább a szociális ellátórendszert terhelik a jelenlétükkel "

- tette hozzá Bakondi György.

Magyarország azt az álláspontot képviselte a kezdetektől, hogy a határon csak az léphessen be, akit már a túloldalon ellenőriztek.

Hotspotokban tartózkodva benyújthatnák a kérelmeket az érkezők, és az kaphatnak beutazási lehetőséget, akinek a kérelmét elfogadják, a többieknek vissza kellene utazniuk oda, ahonnan jöttek.
Magyarország elképzelését nem támogatják azok - elsősorban a Soros-hálózat és a balliberális pártcsaládba tartozó képviselők - akik úgy gondolják, hogy be kell fogadni a migránsokat, szolidárisnak kell lenni, és az Európai Unió valamennyi államának bevándorlóországgá kell válnia.
Bakondi György szerint ez a hozzáállás helytelen, és mindent meg fognak tenni azért, hogy ez az elgondolás ne váljon jogszabállyá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!