Menczer Tamás: Minél előbb tűzszünetre, békére és a káros szankciók befejezésére van szükség

MENCZER Tamás
Budapest, 2023. május 16. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetről a minisztériumban 2023. május 16-án. A balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek - közölte az államtitkár. A busz egy kamionnal ütközött össze az előző napon a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Oroszország ellen bevezetett "káros" európai uniós szankciókat bírálta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Biatorbágyon csütörtökön. Minél előbb tűzszünetre, békére és a "káros szankciók" befejezésére van szükség ahhoz, hogy azokat az óriási költségeket, amelyeket most a "háborús szankciók" okoznak, fejlesztésre tudjuk fordítani - mondta a felújított Kálvin tér átadásán Menczer Tamás.
Vágólapra másolva!

A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte:

ezermilliárd forintos annak a pénznek a nagyságrendje, amelyet a háborús és szankciós környezet miatt nem tudnak fejlesztésekre fordítani.

Ahhoz, hogy a településeket és az egész országot fejleszteni tudja a kormány a jövőben is, minél előbb tűzszünetre, békére és a "káros szankciók" befejezésére van szükség. Háborús időkben védekezni kell, és a kormány óriási erőket és összegeket fordít arra, hogy meg tudja védeni a munkahelyeket, a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a fiatalok adómentességét, a 13. havi nyugdíjat.

- mondta.

Fontos beruházás valósult meg Biatorbágyon

A Kálvin téri beruházásról közölte: a 600 millió forintos állami támogatás révén épült egy körforgalom, egy lámpás kereszteződés, ahol kanyarodó sávot is kialakítottak, az óvodánál pedig létrehoztak egy úgynevezett "kiss and go" zónát, valamint több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, újítottak fel és tettek biztonságossá. Teljesen felújították a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, kicserélték, felújították az ivóvízhálózatot, megújították a közvilágítást, elbontották a régi vasbeton oszlopokat, az új vezetékek pedig a föld alá kerültek, és hamarosan befejeződik a zöldterület megújítása is - mondta.

Forrás: Menczer Tamás Facebook

Tarjáni István, a település fideszes polgármestere hangsúlyozta, hogy a kormány 600 millió forintos támogatásának köszönhetően nemcsak a tér felszínét és a csapadékvíz-elvezetését tudták megújítani, hanem teljes infrastruktúráját.