Felöltöztettem a már halott gyerekem és elbúcsúztam tőle

szomorú férfi (illusztráció)
szomorú férfi (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, meghalt egy négyéves kislány pénteken az egri bazilikánál, hiába riasztották hozzá a mentőt a szülei, nem tudták megmenteni. Szívszorító interjút adott a Borsnak az édesapja.
Vágólapra másolva!

A férfi elárulta, hogy volt élettársam három nappal kislányuk halála előtt orvoshoz vitte a gyereket, mert rosszul lett.

" Az orvos akkor felírt egy antibiotikumot, amit természetesen ki is váltottunk, és Dorina az előírás szerint meg is kapott.

Már láttam a jegyzőkönyvet, amiből kiderül, hogy a lányom halálát tüdőgyulladás okozta.

Dorina az állapotából adódóan szinte mindig feküdt, igaz, néha felvettük vagy beültettük az etetőszékbe" - tette hozzá a férfi a Borsnak, aki a munkahelyén, az egri kórház konyháján dolgozott, amikor felhívta Dorina édesanyja, hogy mentőt kellett hozzá hívnia.

– mondta az apa, akinek - saját bevalllása szerint - élete leghosszabb perceit kellett átélnie, amikor az épülethez gyalogolt. Aztán meglátta, hogy a mentősök a kislánya nélkül lépnek ki a kapun.

A 4 éves gyerek nagyon beteg volt. Beszélni sem tudott, de a szülei megértették sajátos kommunikációs nyelvét. A férfi azt mondta, tudja, hogy az orvosok mindent megtettek a kislányáért.

"Biztos vagyok benne, hogy lelkiismeretesen jártak el, és az édesanyám is elmondta, mennyi mindent megpróbáltak. Nekem így kell tovább élnem, békével a szívemben. A gyász ugyan összetör, de a barátaim és a szeretteim is mellettem állnak. Azt tanácsolták, hogy ne zárkózzam be.

Szombat délelőtt is bementem a kórházba, délután pedig rendesen megjelentem az étteremben is, ahol pincérként tevékenykedem.

A kollégáim mindenhol mellettem állnak. Azt mondták, szívesen veszik, ha velük vagyok, és mindenben támogatnak" - mondta az édesapa.

A kislány édesanyja Dorina születése óta vele volt otthon. A lap információi szerint gyermekgondozási díjat kapott, mivel a nap 24 órájában kellett vigyáznia a gyerekre.