Kiderült, ki az adócsalási ügybe keveredett híres magyar zenész

énekes, ének, zene, mikrofon, éneklés,
Microphone and singer on stage concept - Close up vintage microphone in singer hand singing on stage of wedding event party or business meeting with lighting effect and copy space
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adócsalás miatt indított eljárást egy hazai, közismert és igen népszerű zenész ellen, miután az elmúlt két évben a YouTube-on keresett százmillió forintot elhallgatta a hatóság elől - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A NAV közleménye szerint a nyomozóik több eljárást is lefolytattak az ismert előadó ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki, és aki ellen költségvetési csalás miatt nyomoznak, miután úgy vélik, nem tett eleget a személyi jövedelemadó (szja) bevallási és fizetési kötelezettségének, ezzel mintegy 20 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

– áll a NAV közleményében. De vajon ki a közismert előadó? Rövid nyomozás után lapunk megtudta, ki véthetett a szabályok ellen, kerestük is az zenészt, ám nem értük el, csak az egyik munkatársát, aki azonban tagadta, hogy érintettek lennének a készülődő botrányban. Informátoraink azonban biztosak a dolgukban, miszerint arról a sikeres, a lapokban is sokat szereplő előadóról van szó, aki mind gyakrabban örvendezteti meg rajongóit új videóval a YouTube-on, klipjei többmilliós megtekintéseket érnek el, ám személyiségi jogai miatt a kilétét nem fedjük fel.

Mintegy 20 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Billion Photos/Shutterstock. No use without permission./Billion Photos

Az internetes oldaltól származó bevétel az egyes videókban – ebben az esetben videóklipek – alatt felbukkanó reklámokból származik, amelyek megjelenéséért a hirdető fizet. Egyes szakértők szerint a reklámért járó összeg 55 százalékát kapja az adott csatorna, negyvenötöt pedig a YouTube, ám ez mindössze az összmegtekintések harmadát jelentheti körülbelül forintban. Mindez attól is függ, milyen a csatorna feliratkozóinak összetétele.

– fogalmazott lapunknak egy szakértő.