Érettségizőket zsarolt meg két férfi Kecskeméten

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Négy fiatal a sikeres érettségijüket ünnepelte Kecskeméten, amikor két férfi veréssel fenyegette meg őket, ha nem adnak nekik pénzt.
Vágólapra másolva!

A fiatalokból álló társaság a sikeres érettségit ünnepelte június 21-én az egyik kecskeméti szórakozóhelyen. Éjfél után már csak három fiú folytatta az ünneplést, majd csatlakozott hozzájuk egy lány is. Később sétálni indultak a városban.

A séta közben odament hozzájuk két férfi, de a fiatalok nem voltak ismerkedős kedvükben, ezért angolul kezdtek egymással beszélni.

A férfiak ekkor látszólag otthagyták őket, de később ismét találkoztak, ekkor az egyik férfi kérdés nélkül kikapott az egyik fiú kezéből egy sört.

A fiú ezt nem akarta szóvá tenni, végül a férfi adott neki 350 forintot cserébe.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor a fiatalok hazafelé indultak, a férfiak követték őket.

Amikor utolérték őket, az egyikük belekötött egy tiszaugi fiúba és megütötte az arcán. Később már veréssel fenyegették őket, ha nem adnak nekik pénzt.

A társaság egyik tagja vett le pénzt a kártyájáról és odaadta azt a férfiaknak. Közben azonban a megpofozott fiúnak sikerült titokban felhívnia a rendőröket, akik perceken belül elfogták a zsarolókat.

A 28 éves férfit zsarolással és garázdasággal gyanúsítják, a 25 éves társát pedig zsarolás miatt hallgatták ki a rendőrök.