Durván átverték a szomszédot, hogy elhozhassák a széfjét

Gondosan, eltervezte, két, nő, és, egy, férfi, hogyan, szerezzék, meg, büntetlenül, a szomszédjuk, megtakarított, pénzét, Vésztőn, Trezor, 2023.06.28.,
Vágólapra másolva!
Két nő és egy férfi gondosan eltervezte, hogyan szerezze meg a szomszéd megtakarított pénzét Vésztőn. A széfet is feltörték, elkapták őket.
Vágólapra másolva!

Megloptak egy nőt június 23-áról 24-ére virradóra Vésztőn. Késő este úgy hallotta, valaki kopogott a háza ablakán, ráadásul vihar is volt, nem akart egyedül otthon maradni, úgyhogy átment a szomszédba.

Később, amikor visszatért a saját házába, akkor látta, hogy felfeszítették az ajtót és ellopták a pénztárcáját és a széfét.

Azonnal hívta a rendőröket, akiknek a szomszédok megerősítették, hogy éjjel náluk volt a nő, de a betörésről nem beszéltek, úgy tettek, mintha arról semmit nem tudnának. A nyomozók összerakták a képet és kiderítették, hogy a két nő és egyikük élettársa fosztotta ki a nőt.

szomszédjuk terzorját szemelték ki a vésztőiek Forrás: police.hu

Június 27-én mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki. Egyikük elmondta, hogy szándékosan ijesztettek rá a nőre. Ők dobták meg az ablakát és ők ajánlották fel neki, hogy inkább töltse náluk az éjszakát. Különböző ürügyekkel próbálták marasztalni, miközben ketten átmentek a házához. A harmadik szóval tartotta, hogy legyen idejük megkeresni és elhozni a megtakarított pénzét.

Korábban többször adott nekik kölcsön, segített rajtuk, ezért gondolták, hogy van miért átmenniük.

Kiderült, hogy egy hónappal korábban a másik szomszédjukat is meglopták. Amikor elutazott, kihasználták az alkalmat és ketten átmentek a háza melléképületébe. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a két nőt és a férfit lopással gyanúsítja. A rendőrök a bűncselekmények körülményeinek vizsgálata mellett azon is dolgoznak, hogy a kár minél nagyobb része megtérüljön.