Megverték, majd elrabolták a férfit, aki nem tudott neki fizetni

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi nem tudta kifizetni a háza felújítását a kivitelező cégnek, ezért egy férfi és társa elment hozzájuk, hogy behajtsák a pénzt. A két férfi a családja előtt megverték az apát, majd elrabolták.
Vágólapra másolva!

A férfi és a felesége 2020-ban támogatást igényeltek lakásvásárlás és felújítás miatt. Az építkezési munkálatokkal egy kivitelező céget bízott meg, de nem tudott fizetni, mert a támogatásból még 500 ezer forintot nem utaltak ki neki.

Az emiatt kialakult elszámolási vitáról tudomást szerzett egy férfi, aki úgy tudta, hogy az apa már megkapta a pénzt.

Ezek után felajánlotta a kivitelező cég képviselőjének, hogy kimennek a családhoz és rendezik a vitát.

2021 júniusában a férfi a társával együtt elment a családhoz, ahol fenyegetőzni kezdtek.

Az apa ettől megijedt, be akart szaladni a házba, de az egyik behajtó utolérte és többször megütötte, majd fejbe is rúgta miután elesett.

Ezek után a család többi tagját kezdték fenyegetni, mire a nő a gyerekeikkel együtt a melléképület felé kezdtek menekülni, közben hívta a segélyhívót. Az egyik behajtó azonban utolérte és elvette tőle a telefont, és bontotta a hívást. Ezek után a bankkártyáját és kódját követelte a rémült nőtől.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A behajtók ezek után azzal fenyegetőztek, hogy valamelyiküknek velük kell mennie, hogy pénzt vegyenek le a kártyáról, különben az egész családot megölik.

Végül az apát berángatták a kocsiba, majd egy automatához mentek, útközben végig verték őt. Elmondták neki, hogy addig nem engedik el, amíg nem fizeti ki a tartozást. Miután a bankautomatából nem tudtak pénzt felvenni, mert nem volt fedezet a kártyán, kilökték a kocsiból az apát és otthagyták.

Az ügyészség emberrablás miatt emelt vádat a két férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.