Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

A DIGITALIZÁCIÓ A MAGYAR GAZDASÁG KITÖRÉSI PONTJA - A digitális gazdaság már ma is a GDP legalább 25 százalékát adja, a modern technológiák használata a legfontosabb kitörési ponttá vált. Bár a digitalizáció mértéke egyelőre alacsony hazánkban, a műszaki háttér adott. Okos kórház, intelligens tanterem és zöld adatközpont - akár ilyenekkel is találkozhatunk hamarosan. Exkluzív interjút készítettünk Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel.

KOMPLEX PSZICHIÁTRIAI GYÓGYÍTÁS - Mágneses stimulációval is tudják már kezelni a depressziós betegeket - mára már Magyarországon is. Az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetében, a művészetterápiás osztály mellett megnézhettünk egy, Európai Uniós pályázattal elnyert gépet, amit kolléganőnk ki is próbált.

KÁRPÁTALJÁRÓL HATVANBA - Kurindás Anett a kárpátaljai Nevetlenfaluból származó fiatal festőművész kamarakiállítása nyílt meg Hatvanban. A háború elől menekülő művésszel beszélgettünk, aki arról mesélt, mekkora szeretettel fogadták a Heves Vármegyei Hatvanban, ahol új életet kezdhetett.

FORRADALMI ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ - A gyártóüzemben olyan kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológiával dolgoznak, amelynek segítségével megmarad a gyümölcs és a zöldség beltartalmi értéke és aromája. A mikrohullámú vákuumszárítás segítségével jellemzően gyümölcsökből és zöldségekből különböző ropogós állagú termékeket készítenek

MIRŐL MESÉLNEK A TÖRTÉNELEM MARADVÁNYAI – Ma van a régészet napja. A történelmi tudásunkról azt gondoljuk teljes, hiszen minden benne van a tankönyvekben, azonban mégis évről-évre újabb tudás morzsák derülnek ki. Egyre többet és többet tudunk meg Őseink életéről, életviteléről, eszközeiről, társadalmukról vagy éppen vallási szokásaikról. Archeológusok, régészek és antropológusok, történészekkel karöltve dolgoznak szerte a világon, hogy rejtett titkokat fedezhessenek fel.

A SZÍNÉSZNŐ - Ha szombat, akkor Szélesvásznú történelem. Az ötvenes-hatvanas évek legendás magyar színésznőjének, Bara Margitnak az élete ihlette Vitézy László játékfilmjét, A színésznőt. A holnap este a film vetítése előtt egy rövid beszélgetést láthatnak majd, amelyben a film rendezője, Vitézy László osztja meg a kulisszatitkokat.

PALÓC KULTÚRA - Mátrafüreden található a térség legkülönlegesebb palóc viselet gyűjteménye, autentikus kiállítótérben bemutatva. Aki ide betér az megismerheti az itt élők mindennapjait az 1900-as évekből, sőt a környékre jellemző népviseleteket babákon is felfedezheti.

MAROKKÓI ÍZKAVALKÁD - Marokkó egy izgalmas, színes, egzotikus világ, amit hűen tükröz az ország gasztronómiája is. Olyan sok különleges ételt készítenek, hogy a felkészületlen turista pár nap falatozás után, arra lesz figyelmes, hogy már nem tudja a megszokott módon becsatolni az övét. A helyi ízkavalkád az arab, a berber, a mór és francia jegyeket ötvözi a Közel-Kelet és India ízeivel.