Szánthó Miklós: A CPAC Hungary-n bemutatjuk a magyar békepárti álláspontot

Vágólapra másolva!
A politikai korrektségbe belebolondult amerikai liberális politikai elit – amely most uralja a Fehér Házat – a woke-ideológiát nemzetközi doktrína szintjére emelte – erről is beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjúban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.
Vágólapra másolva!

A tavalyi tanácskozás után idén ismét Budapesten tartják a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC).

"Hagyományt teremtünk, és erőt mutatunk. Minél többször mondjuk ugyanis ki az igazságot, nemcsak szabadabbak, de annál erősebbek is leszünk. És az igazság Istenben, nemzetben, családban van. Hiszek abban, hogy ezek, civilizációnk zsidó-keresztyén öröksége, a nemzeti identitás, a hely szeretete, a gyermekek jelentik jövőnk szellemi és biológiai garanciáit. Jó, ha megértjük – és erre irányul a központ által rendezett CPACHungary is –, hogy itt már rég nem politikai oldalak vagy ideológiák közötti harcról van szó, a politikai konfliktusok természetrajza ma már átalakult.

A józan észre, életmódunk természetesnek gondolt alkotóelemeire rontott rá a valóságtól egyre rugalmasabban elszakadó woke-őrület.

Magyarország ebből a szempontból a béke és a harmónia szigete, de a Lajtán túl a toleranciára, a másság elfogadására, a semlegesség értékességére hivatkozva kriminalizálnak álláspontokat. Mi az, hogy valaki „transzfób", vagy hogy a „misgendering" bűnébe esett? Én sem tudom, de sok helyütt ennek zsoldja a kirúgás és a büntetőeljárás" - mondta Szánthó Miklós.

Forrás: web: arpadfoldhazi.com /// email: arpad@foldhazi.hu/Arpad Foldhazi

A konferencia várt eredményeivel kapcsolatban az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta:

"Abban bízom, hogy még többen, még mélyebben meg fogják érteni, hogy a magyar békepárti álláspont – bár Magyarország stratégiai érdekrendszeréből indul és oda tér vissza – alapvetően illeszkedik a nyugat geostratégiai horizontjába. Az USA-nak és az európai országoknak is az az érdeke, hogy Eurázsiában egyensúlyi vagy egyensúly közeli állapot legyen, és hogy a világ jelenlegi összekapcsoltsági szintje ne zsugorodjon.

Ha a háború térben és időben is tovább szélesedik, és a transzatlanti világ vezetői továbbra is Ukrajna végső győzelemhez vezető felfegyverzésében látják a konfliktus egyedüli megoldását, az egyidejűleg eredményezi Európa gazdasági megrogyását és egy új, kínai–orosz tengely kialakulását a nagykontinensen.

Ez blokkosodást hoz magával, Európa vazallusi szerepbe kényszerülését, ami értelmetlenné fog tenni bármiféle európai szuverenitásról szóló ábrándot, de megkérdőjelezi az európai integráció értelmét is. Hiszen az EU – amellett, hogy békeprojektként indult – egyik legfőbb célja elvileg, hogy egy egységesebb Európa, erősebb aktor lehessen a világpolitika színpadán. Szóval, aki valóban Európa érdekét tartja szem előtt, az támogatja a magyar békepárti álláspontot"

A teljes interjú a Magyar Hírlapban olvasható.