Majdnem meghalt egy 17 hónapos gyerek Hajdú-Bihar Vármegyében, mert a szülei órákra az autóban felejtettek

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az autóban felejtett egy apa a másfél éves gyerekét. Dolgozni kezdett, és teljesen megfeledkezett a róla. Az anya is dolgozott, ő azt hitte, hogy az autó az udvaron áll, és a másik négy gyereke szól, ha a legkisebbnek baj van. Mindketten tévedtek, ami majdnem a gyerekük életébe került.
Vágólapra másolva!

A házaspár öt gyereket nevelt, a legfiatalabb augusztusban 17 hónapos volt. Az anya, és az apa is otthonról, online dolgoztak.

Előbbi az egyik gyereküket táncórára vitte. A foglalkozásnak 10 óra körül volt vége, ezért a nő megkérte a férjét, hogy kocsival hozza haza a lányukat és vigye magával a 17 hónapos kisbabát, aki az autóban könnyebben el fog tudni aludni.

Időközben a nagyobb gyereket egy közeli ismerős szívességből hazavitte, ezért az apa visszafordult, és hazament.

Útközben a kisbaba elaludt. Nem akarta felkelteni, ezért a ház előtt álló autóban hagyta, de az első ajtók ablakait résnyire lehúzta.

Otthon aztán gép elé ült, és tovább dolgozott. Ő is, és a felesége is telefonon tartották a kapcsolatot munkatársaikkal.

Az apa teljesen elfeledkezett arról, hogy a gyerek az autóban hagyta, az anya pedig tévesen azt gondolta, hogy a férje a megszokottak szerint az autóval beállt az udvarukra és így a kint játszó többi gyerek észre fogja venni, ha a kisbaba felébred, felsír és majd szólni fognak a szüleiknek.

A szülők negyed kettő körül mentek ki az autóhoz. A gyerek ekkor már eszméletlen állapotban volt, a 29 celsius fokos melegben életveszélyes állapotba került, hőgutát kapott.

A gyerek életét csak a gyors és szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg.

A szülők ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, mindkettejüket felfüggesztett fogházra ítélhetik.