Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A pedagógus-béremelést akadályozó baloldal ma is csak balhézni ment, nem egyeztetni

pedagógus, életpálya, egyeztetés, pártok
Vágólapra másolva!
A mai belügyminisztériumi találkozón ismét egyértelművé vált, hogy a baloldal valójában csak balhét akar, és akadályozni akarja a pedagógusok béremelését. Ma is csak balhézni jöttek, nem egyeztetni. A baloldal emberei a mai ülésen is bekiabálásokkal provokáltak, és már az elején kijelentették, hogy „nem egyeztetni jöttünk" - közölte a Fidesz.
Vágólapra másolva!

- mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új pedagóguséletpálya-törvény tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón. A politikus közölte, hogy

ha a baloldal támogatná, hogy megérkezzenek az uniós források hazánkba, akkor már másnaptól átlagosan 561 ezer forintos szintre emelkedhetne a pedagógusok bére.

- fogalmazott az államtitkár, hozzátéve:

a baloldalt kisstílű politikai pártérdek vezérli.

Forrás: Facebook

Közölte azt is, hogy a szerdai egyeztetés egy hónapok óta tartó tárgyalási folyamat 19. állomása volt. Elmondása szerint a találkozón az összes parlamenti párt valamennyi kérdésére és felvetésére válaszoltak a kormány képviselői.

Várták a pártok szövegszerű javaslatait is az új pedagógus életpályatörvény kapcsán, ilyen azonban csak a Mi Hazánktól érkezett

- tette hozzá. Rétvári Bence kitért arra, hogy az uniós források beérkezésekor 20 százalék fölötti béremelés valósulhat meg a pedagógusok körében, amelyet januárig visszamenőleges hatállyal fizetnek ki.

A jövő évben további 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos béremelésre készülnek, ami azt jelenti, hogy 800 ezer forint körül alakulhat a pedagógusok bére 2025-től.

Felháborító, hogy a baloldal brüsszeli politikusai havi 5-6 millióért azért dolgoznak, hogy a magyar pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot. A pedagógusok már rég megkaphatták volna a fizetésemelésüket, ha a baloldal nem áskálódna a saját hazája ellen és Magyarország már hozzá juthatott volna a neki járó uniós forrásokhoz. A kormánypártok teljes mértékben egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét jelentősen emelni kell, az új pedagóguséletpálya-törvény tervezete éppen ezt alapozza meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről