Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Durván helyretette Varga Mihály Karácsonyt - videó

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszélget ellenzék Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA főpolgármester-jelölt HÉTKÖZNAPI kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus profilból SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY ü
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, Gyurcsány budapesti bábja ismételten megpróbálta azt állítani, hogy 2019-ben nem volt 214 milliárdos megtakarítása a fővárosnak, azonban Varga Mihály pénzügyminiszter tényekkel tette helyre az alkalmatlan főpolgármestert. 
Vágólapra másolva!

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de mára csődbe vitte a fővárost – fogalmazott a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, arra reagálva, hogy Karácsony Gergely egy interjúban arról beszélt, hogy ez a 214 milliárd hazugság.

A tárcavezető kiemelte, hogy a főváros pénzügyi beszámolója azonban világosan mutatja a valóságot: rövid lejáratú államkötvényben 82 milliárd forint, hosszú lejáratú államkötvényben 77 milliárd forint, fővárosi pénzeszközállományban 48 milliárd forint, a főváros intézményeinek pénzeszközállománya 7 milliárd forint volt.

– húzta alá Varga Mihály.

Mint jelezte, ebből két dolog következhet: a főpolgármester nem igazodik el a fővárosi költségvetésben, ezért juttatta csődbe Budapestet; vagy a főnökei reménytelen vitahelyzetbe állították a főpolgármestert, hiszen a tényekkel kell vitatkoznia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről