VV Fanni-ügy: enyhítette a bíróság gyilkos büntetését, sokkal hamarabb szabadulhat

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
Idén lesz hat éve, hogy VV Fanni eltűnt otthonról. A meggyilkolásával B. Lászlót vádolják, akit első fokon a bíróság életfogytiglani büntetésre ítélt. A férfi végig tagadta a gyilkosságot, elmondása szerint megoldó embereknek adta oda Fanni testét, amikor még élt. A bérelt kocsijában azonban megtalálták a nő vérét és DNS-ét is. Most másodfokon, a Fővárosi Ítélőtábla enyhítette a férfi büntetését. 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtáblán nagyjából 5 perces késéssel vezették be a tárgyalóterembe B. Lászlót, akin a szokásos kék zakó volt. A kezei és a lábai is megvoltak bilincselve, az arca nagyon szigorú volt. A teremben ezek után egyből ítéletet hirdetett a bíró.

Az elsőfokú, életfogytiglani büntetést 20 év börtönbüntetésre enyhítették, amiből legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

Az ítlélet jogerős, nem lehet ellene fellebbezni.

Ahogyan azt korábban megírtuk, VV Fanni 21 évesen, egy realityműsorban szerzett ismertséget. Miután számára véget ért a játék, prostituáltként kezdett el dolgozni egy luxuslakásban a XIII. kerületben.

2017. november 20-án váratlanul, minden előjel nélkül eltűnt.

Hiába hívták a rokonai, barátai, nem adott életjelet magáról, a lakásában csak a két kutyáját találták meg, akiket soha sem hagyott volna magukra. A szülei ezek után bejelentették az eltűnését a rendőrségen. Két héttel később a rendőrök már nem eltűnés, hanem gyilkosság miatt nyomoztak.

VV Fanni Forrás: Blikk

A luxus lakópark kamerája ugyanis felvette, ahogy Fanni ismerőse, B. László a karjaiban viszi le az élettelen testét a mélygarázsba, ott beteszi a bérelt autója csomagtartójába, majd elhajt.

Később a kocsiban megtalálták Novozánszki Fanni vérét és DNS-ét is.

Nem találták meg a holttestet, pedig mindenhol keresték

Először a Dunában keresték a nő holttestét, mivel az autópálya-kamerák felvételei alapján a férfi Dunaújváros felé hajtott, és útközben megállt a vízpartnál is.

Úgy gondolták, hogy itt szabadult meg Fanni testétől, bedobta a folyóba, de a búvárok nem találtak semmit.

Megvizsgálták az autó GPS-adatait is, amelyek alapján a kérdéses időszakban B. László Veszprém és Budapest között is autózott, egy óriási erdős terület mellett. Joggal felételezhették, hogy elásta a holttestet, ezért szakemberekkel együtt átvizsgálták az erdőt, de itt sem jártak sikerrel. A nyomozók azt sem zárhatták ki, hogy a Balatonban van a holttest, de a búvárcsapatok ott sem találtak semmit.

B.László a bíróságon. Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség minden bevetett, Németországból hoztak olyan speciálisan kiképzett kutyákat, amik képesek kiszagolni a holttestet, vagy a maradványokat, de VV Fanni holtteste nem került elő.

A keresésbe később még az FBI is besegített, profilozással próbálták meg kiszedni B. Lászlóból, hova rejtette el a holttestet.

Megoldó emberek

B. László az elsőfokú eljárásban is végig tagadta, hogy megölte VV Fannit. Elmondása szerint amikor felment hozzá, a nő akkor már bódult állapotban volt, az egyik barátnője, aki szintén a lakásban volt, rávette, hogy ne hívják a mentőket.

A férfi bevallása szerint ekkor hibázott, amiért nem hívott segítséget Fannihoz, hanem berakta a kocsijába és elvitte a „problémamegoldó emberekhez", akik elvitték a nőt.

Ezzel a szemben a vád szerint B. Lászlónak akkoriban anyagi gondjai voltak, és azért ment fel Fannihoz, hogy pénzt szerezzen tőle, ekkor ölte meg.

B.László Fotó: Polyák Attila - Origo

A bíróság tavaly júliusban emberölés miatt életfogytiglani büntetésre ítélte B. Lászlót, aki azonban fellebbezett az ügyben.

Nekiment a bíróságnak

A másodfokú eljárásban B. László továbbra is kitartóan tagadta a gyilkosságot. Az utolsó szó jogán pedig azt mondta, hogy

az ügyészi érvelés csak egy rosszul szerkesztett fikció.

„Az ügy eleje óta, hangsúlyozom, hogy nem bántottam, és nem öltem meg Novozánszki Fannit. A kamerafelvételen a szakértők is elmondták, hogy alélt állapotban volt Fanni, és a vér mennyisége sem volt elegendő a halálához. Nem életellenes mennyiségű, hanem eszméletvesztéshez elegendő. Ha az általam bérelt kocsiban lett volna Fanni, ha benne lett volna, akkor sem fért volna el. Lehetetlen. A bíró csak tét nélkül indokolt. Ellentmondásba került önmagával, csak közvetett bizonyítékok nélkül érvelt. Hogyan lehet közvetlen bizonyítékokbol megallápítani, hogy Fanni életét már a lakásban elvettem? Logikátlannak találom. Vádolom a bíróságot továbbá azzal, hogy nem kellően tárta fel a tényeket. Hogy volt-e anyagi gondom ekkoriban? Nem volt!" - mondta a férfi a Fővárosi Ítélőtáblán.