Egy szemfüles utas lépett közbe, amikor ki akartak fosztani egy nyugdíjast a polgári buszállomáson

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi és élettársa beszélgetni kezdett egy idős, részeg férfival a buszállomáson. Aztán állapotát kihasználva táskáját és 3 ezer forintját is ellopták.  Az egyik buszról leszálló utas érte őket tetten, aki felszólította a párt, hogy adják vissza az idős férfi értékeit, és értesítették a rendőröket, akik még a helyszínen lecsaptak a tolvajokra.
Vágólapra másolva!

A 73 éves férfi 2022. december 9-én kora reggel Polgárra utazott, ahol délelőtt felvette a nyugdíját. A férfi ezután több üzletben is vásárolt, később pedig betért egy helyi sörözőbe, ahol a többi vendéggel együtt iszogatott és beszélgetett.

A férfi már délutánra részeg volt, és 3 óra körül az autóbusz állomásra ment, hogy hazautazzon. Leült egy padra és beszélgetni kezdett az ott várakozó párral. Közben azok kihasználták az idős férfi részegségét, és a pár férfi tagja a nadrágzsebéből kivett 3.000 forintot, míg az élettársa elvette a táskáját.

Egy beérkező buszról leszálló férfi felfigyelt a tolvaj párosra, és felszólította őket, hogy adják vissza az idős férfi értékeit. A pár ezen felháborodott, de végül visszaadták a pénzét és táskáját, majd távoztak. Az utas követte őket, közben telefonon értesítették a hajdúnánási rendőröket, akik a helyszínen elfogtákés őrizetbe vették az élettársakat.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hajdúböszörményi ügyészség a letartóztatásban lévő párral szemben társtettesként elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat. A nővel szemben börtön, társa esetén pedig fegyházbüntetés kiszabását javasolta.